Descriere CORCOVA Rose Eclat 2023 Roy & Damboviceanu
Un rose gourmet bine structurat, echilibrat, placut si cremos, cu o aciditate frumos integrata.
- Dominat de arome fructate de capsuni, grapefruit rosu si citrice,
- Completate de note lemnoase suave, de cedru si stejar,
- Senzatia finala dupa inghitire este lunga, zemoasa si savuroasa.
Origine
- Denumirea de origine controlata DOC MEHEDINTI - CORCOVA.
- Regiunea: Oltenia.
- Cupaj: Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot.
ÉCLAT. In franceza inseamna simplu stralucire. Pentru Corcova inseamna prima scanteie a fulgerului intr-o zi calduroasa, senzatia primului strop de ploaie ce atinge cosul de picnic, momentul in care captezi energia electrizanta a naturii.
Vinurile Corcova Roy & Damboviceanu sunt speciale si au acel “gout du terroir” pentru ca aici se intrunesc toate elementele necesare.
- Climat temperat-continental cu influente mediteranee. Iarna, in special, au loc invazii de mase de aer umede si calde de origine mediteraneana si oceanica, ceea ce face ca acest anotimp al anului sa fie mai bland, iar verile sunt in general calduroase dar cu nopti racoroase datorate proximitatii padurilor si a muntilor.
- Solul are o structura litologica variata si o mineralitate bogata, specifice Piemontului Motrului, parte a celei mai mari unitati piemontane din tara, Piemontul Getic.
Vinificare
- Vin rose sec, partial invechit in butoaie de stejar.
Recomandari
- Recomandat a fi servit la temperatura de 10-12°C in pahare de vin alb tip lalea, cu picior.
- Nu necesita decantare.
- Merge bine cu frigarui de pui sau Halloumi la gratar, file de ton in crusta de fistic, preparate din bucataria libaneza: salata Tabouleh, Kebe Nee de vita, Musabaha cu carne.
- La finalul mesei este excelent cu branzeturi tari si semitari (Cheddar, Horezu, cascaval afumat) garnisite cu fructe uscate.
- Asocierea ideala: salata (de verdeturi cu portocale si avocado) cu somon afumat la rece.
Se poate consuma acum, dar poate fi o reala surpriza daca este lasat sa evolueze la sticla pentru inca 6 luni – 1 an.