Descriere CORCOVA Viognier 2021 Roy & Damboviceanu
Proaspat, placut si delicat dulceag, foarte fructat.
- Arome distincte de piersici, mango, pere coapte si pepene galben,
- Aciditate bine integrata, textura cremoasa,
- Final lung, cu note minerale.
Origine
Vinurile Corcova Roy & Damboviceanu sunt speciale si au acel “gout du terroir” pentru ca aici se intrunesc toate elementele necesare.
- Climat temperat-continental cu influente mediteranee. Iarna, in special, au loc invazii de mase de aer umede si calde de origine mediteraneana si oceanica, ceea ce face ca acest anotimp al anului sa fie mai bland, iar verile sunt in general calduroase dar cu nopti racoroase datorate proximitatii padurilor si a muntilor.
- Solul are o structura litologica variata si o mineralitate bogata, specifice Piemontului Motrului, parte a celei mai mari unitati piemontane din tara, Piemontul Getic.
Vinificatie
- Cules manual in ladite, fermentat in rezervoare din otel inoxidabil.
- An de recolta: 2019.
- Zahar rezidual 8 gr/l.
Recomandari
- De consumat la temperatura de 8-10°C in pahare de vin alb in forma de lalea, cu picior.
- Nu necesita decantare sau aerare.
- Perfect langa bucataria orientala, bogat condimentata chiar usor iute sau cu sosuri dulci acrisoare.
- Merge bine cu preparate vegane sau vegetariene, cu salate de fructe, cartofi dulci sau cu supe creme din legume si fructe.
- La finalul mesei, este superb langa branzeturi tari maturate, chiar iuti sau langa deserturi nu foarte dulci: creme / cremsnit, spuma de capsuni, Pavlova sau mousse-uri de fructe.
- Asocierea ideala: Grujoane sau aripioare de pui picante cu piure de mazare.