Descriere Crama Histria AMMOS ROSU IG Colinele Dobrogei
- Arome elegante, de fructe negre, visine pastrate in zahar, completate de valente de vanilie si stejar.
- Gustul este intens si complex, de fructe rosii si negre si puternic condimentat si imbogatit cu un intreg spectru de arome lemnoase si nuante.
Origine
AMMOS inseamna ”nisip” in limba greaca si reflecta mix-ul perfect al zonei in care se afla podgoriile Cramei Histria. Terenuri nisipoase, aproape de mare, in zona cu cea mai puternica influenta greceasca din Romania.
- Infiintare plantatie: 2014, Paul Fulea si 2006, Neculai Fulea.
- Localizare plantatie 44°31′ N ; 28°34′ E.
Culorile etichetelor reflecta viata plantatiei – frunzele verzi ale vitei-de-vie, albastrul marii si strugurii copti, purpurii.
Ammos este un brand de cupaje, astfel incat sa sustina si sa promoveze intreaga plantatie, toate vinurile produse de crama.
Cupaj Feteasca Neagra & Cabernet Sauvignon.
Vinificatie
- Maceratie peliculara de 28 zile,
- Fermentat cu drojdii selectionate,
- Temperatura de fermentare: 23°C,
- Maturat in barrique pentru 420 zile,
- Aciditate totala (acid tartric): 5.89 g/L,
- Extract sec total: 32.2 g/L,
- Zaharuri totale: 0.8 g/L.