Devino membru
Toscana
2 produseUn cupaj supertoscan Merlot - Sangioveze perfect echilibrat intre eleganta, putere si complexitate cu un potential de invechire de peste 20 ani. Merlot in complementare pentru Sangiovese intr-un terroir particular.
Descriptori cheie:
Note crocante de soc, prune, fructe de padure, lemn de santal, tutun, cu un finisaj foarte lung, stralucitor.
- Clasificare vin: Toscana IGT
- Locatia cramelor: Fonterutoli - Castellina in Chianti (SI)
- Locatia podgoriei: Siepi (Castellina in Chianti)
- Soiuri de struguri: 50% Sangiovese, 50% Merlot
Terroir:
Sol: preponderent alberese, tipic toscan, specific regiunii Chianti / roci vulcanice si calcaroase
Plantatiile de vita sunt situate la o altitudine de 260 metri cu expunere Sud/Sud-Vest
Vinificatie:
- Recoltare: cules manual din 18 septembrie (Merlot) pana in 1 octombrie (Sangiovese)
- Fermentare: 26 - 28° C, in rezervoare de otel inoxidabil
- Perioada de macerare: 14 zile (Merlot), 18 zile (Sangiovese)
- Maturare: 18 luni in butoaie de stejar francez (70% noi): Barriques (Merlot), Tonneaux (Sangiovese)
- Finisare: 4 luni in rezervoare de beton
- Imbuteliere: iunie 2021
- Productie: 35.000 butelii
- Prima editie: 1992
- Potential de invechire: peste 20 de ani
Vintage 2019
Recolta din 2019 a amintit de marile recolte din anii 1980. Un an "clasic” in care natura si-a facut treaba cu adevarat exceptional.
Temperaturile de iarna au fost sub medie, precipitatii scazute, vreme neobisnuit de calda la sfarsitul lunii februarie. Cu toate acestea, furtunile de primavara si vara au umplut panza freatica si au compensat lipsa ploilor de iarna totodata incetinind dezvoltarea plantelor in stadiile incipiente.
A fost o vara calda, dar fara temperaturi extreme sau precipitatii excesive. Septembrie a continuat bine, cu o variatie semnificativa a temperaturilor diurne - nocturne.
Nici un agent patogen nu a compromis starea excelenta de sanatate a strugurilor.
La recoltare strugurii au fost in conditii perfecte de coacere, acest lucru contribuit la maturarea optima a tuturor strugurilor din diferitele zone de productie.
Precipitatii ( 1 aprilie - 30 septembrie): 590 mm
Indicele de temperatura (suma temperaturilor medii zilnice de la 1 aprilie pana la 30 septembrie): 3580 °C
Evaluare: 2019 pentru noi a fost un an remarcabil de prielnic vitei.
Note / Recenzii: AG 99 / JS 98 / Decanter 96 / WS 96