Ce este bautura portocalie din acele pahare inalte si rotunde pe care le vezi deseori vara pe la terase si in restaurante? Combinatia se numeste Aperol Spritz si nu ar fi posibila fara Aperol, o bautura italieneasca savuroasa, numai buna pentru orice ocazie si anotimp, despre care iti vom vorbi pe indelete in cele ce urmeaza.
Cocktailurile cu Aperol pot parea o noutate sau un trend care a captat atentia in ultimii ani, insa bautura folosita in prepararea lor este una cu o traditie de peste 100 de ani.
Aperol este o bautura alcoolica pe care italienii o numesc aperitiv.
Astfel de bauturi sunt cunoscute la noi sub numele de digestiv si se consuma inaintea unei mese pentru a stimula apetitul si a ajuta la digestie. Ele se prepara de sute de ani, din ingrediente de origine naturala.
Chiar daca scopul initial era ca Aperol sa fie consumat ca digestiv, lucrurile s-au schimbat. Cu timpul, aceasta bautura aromata din plante si fructe a devenit apreciata mai mult pentru savoarea sa decat pentru proprietatile digestive, Astfel, oamenii au inceput sa o consume, inainte si dupa mese.
Astazi, aceasta licoare puternic colorata si aromata este mult mai des folosita in cocktailuri, iar cel mai faimos este Aperol Spritz, o combinatie de Aperol, vin spumant Prosecco si apa tonica.
Povestea Aperol incepe in anul 1912 cand doi frati, Luigi si Silvio Barbieri incep sa experimenteze cu fel de fel de retete in distileria de lichior a tatalui lor. Munca lor de cercetare a luat sfarsit de abia dupa 7 ani odata cu descoperirea retetei pentru Aperol.
Prima editie de Aprol a fost produsa in 1919 la distileria Barbieri din Padova.
In 1919, primul razboi mondial lua sfarsit, iar lumea era dornica sa revina la normalitate. Oamenii voiau din nou sa socializeze si sa se bucure de viata, iar asta era mai usor cu un pahar de Aperol in mana. Acest digestiv a devenit in scurt timp relativ popular in nordul tarii, in zona Venetiei si a Padovei, dar si in alte zone din peninsula.
Aperol a continuat sa se consume cu succes si in anii urmatori, cu toate ca nu a depasit granitele Italiei. Acest digestiv a devenit cu adevarat faimos de abia la cativa ani dupa cel de-al doilea razboi mondial, cand era timpul pentru o noua versiune.
In 1950 se prezinta publicului pentru prima data reteta inovativa pentru cocktail-urile Aperol Spritz care sunt azi cunoscute pe tot mapamondul.
Cu ocazia acestei lansari, s-a folosit si o reclama care a ajuns un simbol al vremii, Il Carosello, prima reclama la televizor folosita de marca Aperol.
In perioada 1980 - 1990, Aperol isi continua ascensiunea. Bautura devine cu adevarat cunoscuta si dincolo de hotarele regiunii Veneto unde a fost creata si savurata decenii intregi. Metodele de promovare sunt eficace, astfel incat acest digestiv isi gaseste un loc pe mesele italienilor din intreaga tara si nu numai.
In anii `90 Aperol se transforma intr-o bautura cu adevarat internationala, cosmopolitana, savurata in cocktailuri in intreaga lume.
O data cu trecerea in noul mileniu, Aperol face la randul sau o mare trecere de la o afacere locala la una globala.
Faimosul grup Campari achizitioneaza marca Aperol.
Odata cu aceasta achizitie, se deschid noi usi pentru promovarea acestei bauturi la scara larga. Cu toate ca cele doua digestive, Campari si Aperol au unele elemente in comun, cum ar fi un gust si un miros asemanator, exista si diferente notabile intre ele. De exemplu:
In perioada 2000 - 2008, compania lucreaza la promovarea acestui digestiv si face din Aperol unul dintre cele mai cunoscute produse de acest fel. In aceeasi perioada, se investeste mult in promovarea cocktailului Aperol Spritz devenit cu timpul metoda cea mai comuna de a savura Aperol.
Prin implicarea in evenimente mondene, artistice si culturale, marca Aperol isi castiga locul in tot mai multe baruri de pe tot mapamondul, dar si in casele consumatorilor. Aceasta bautura devine parte a unui stil de viata asociat cu ideea de relaxare. Aperitivo, cum il numesc italienii, este momentul special al dupa-amiezii in care se ia o pauza, se sta la masa in companie, este momentul in care se savureaza un pahar de Aperol. Aceasta a fost si ramane in continuare imaginea distinctiva a acestui digestiv creat pentru a aduce bucurie.
Imaginea Aperol este una plina de viata si culoare, la fel ca atmosfera pe care aceasta bautura o confera. Pe langa o imagine vibranta si atragatoare, marca s-a mai remarcat de-a lungul anilor si prin diverse sponsorizari cum ar fi cea de la faimoasele curse Moto GP. O alta colaborare cu lumea sportiva a fost parteneriatul cu Manchester United.
Aperol este perfect pentru orice ocazie, fie baut cu gheata, fie in cocktail. Este un digestiv rotund si sofisticat creat dintr-un amestec de ierburi, fructe si radacini.
Acesta este produs din ingrediente de calitate care se imbina cu maiestrie creand un echilibru ideal. Reteta originala Aperol ramane un secret bine pastrat pana in ziua de azi. Cu toate ca nu stim etapele prepararii acestui digestiv, unele dintre ingredientele pe care le include au iesit la lumina, iar printre ele se afla:
Aperol este foarte usor de recunoscut pe raft sau in pahar datorita culorii sale portocalii puternice.
Aceasta bautura vibranta si plina de personalitate ofera un amestec unic de arome. Totodata, Aperol este plin de prospetime.
Gustul sau este dulce-amarui, iar aromele cele mai pregnante sunt cele de portocala, dar si note vegetale. Amestecul unic de ingrediente naturale ofera gustul amar, dar in acelasi timp foarte placut prin care Aperol se distinge.
Ca textura, Aperol este matasos. La nivel olfactiv, se resimte usor ca aceasta este o bautura alcoolica. Parfumul este dominat de aromele puternice de portocale si amestecul de note vegetale la care se adauga note lejere de vanilie.
Finalul este persistent, cu note vegetale dulci-amarui.
Regiune: Milano, Italia
Cumpara bauturi Davide Campari-Milano N.V., vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Davide Campari-Milano N.V.