Prin vin, natura inscrie memoria unui an de intamplari.
Evenimente subtile si trecatoare pentru unii: vant, ploaie, soare. Conditii esentiale pentru cei care au stiinta de a le valorifica intr-un vin special: deopotriva creatie si straduinta unui act de auto-depasire, reluat an de an.
Davino considera ca vinul nu este facut pentru a fi baut, ci pentru a fi trait. De aceea, timp de aproape 20 de ani impreuna cu oamenii care au trait intotdeauna cu si pentru vita de vie, a gasit o modalitate de a obtine esența, vinul Davino.
Inca de la fondare, Davino s-a pozitionat pe segmentul vinurilor high end, fiind unul dintre pionierii acestei abordari. Avand avantajul unui terroir cu o identitate bine conturata si o vie cu o varsta intre 10 si 60 de ani, acest producator de dimensiune medie se remarca prin tipicitatea vinurilor realizate din soiuri romanesti.
Sunt emblematice vinurile premium, obtinute cu migala prin dirijarea cresterii si taieri in verde, prin selectia exigenta a strugurilor si prin solutiile tehnologice aplicate.
Este de remarcat faptul ca materialul didactic utilizat pentru lucrari stiintifice atat la Catedra de Viticultura si Vinificatie din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice Bucuresti cat si la Catedra de Oenologie a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ”Ion Ionescu de la Brad” este furnizat de Davino datorita tipicitatii vinurilor realizate din soiurilor pure romanesti.
Soluri cu grad mare de eterogenitate.
Climat temperat continental atenuat de dealurile subcarpatice si influente mediteraneene.
Veri calde si ierni friguroase, excesele sunt atenuate intr-o buna masura datorita protectiei dealurilor subcarpatice in fata curentilor reci dinspre est, si prin patrunderea de mase de aer cald de origine mediteraneana dinspre sud, sud-vest de-alungul subcarpatilor.
Zona este caracterizata de valori heliotermice exceptionale pentru cultura vitei de vie:
Davino considera ca vinul nu se bea, ci se traieste. De aproape 20 de ani, alaturi de oamenii pentru care vinul este parte din viata lor, au reusit sa obtina esenta – vinurile Davino.
Via, inima vinurilor Davino, este lucrata prin dirijarea cresterii si taieri in verde pentru a obtine un randament maxim de 5000 kg/ha, iar strugurii sunt selectati cu atentie de acei oameni care ii cunosc si iubesc.
Vinurile Davino sunt in special cupaje, dar ne incanta si cu doua vinuri realizate din cele mai valoroase soiuri romanesti – Feteasca Alba si Feteasca Neagra.
Regiune: Muntenia, Romania
Cumpara bauturi Davino, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Davino