De Bernard este un nume cu rezonanta in lumea cunoscatorilor si pasionatilor de Prosecco. Aceasta marca are o traditie indelungata care se pastreaza vie din generatie in generatie. Vinul de origine controlata spumant pe care il produce are la baza cei mai buni struguri din regiunea Veneto si metoda inovativa Charmat-Martinotti. Descopera vinurile si crama De Bernard.
De Bernard are o istorie lunga ce a inceput in 1948 in Italia in micul sat Bastia d’Alpago situat in nordul tarii langa padurea Cansiglio din Alpii de Est. Initial, fondatorul cramei, Ferruccio de Bernard, nu se indeletnicea cu productia de vinuri, ci distila bauturi spirtoase. El a patentat faimosul lichior Kapriol cunoscut si sub numele „Distillato del Bosco”, adica bautura distilata din ingrediente de padure. Aceasta bautura obtinuta din ienupar si alte plante medicinale era cunoscuta in toata zona alpina.
Dupa cativa ani, in 1950, distileria si-a mutat sediul in Conegliano unde a inceput sa se concentreze si pe productia de vin spumant Prosecco. La fel ca bautura spirtoasa Kapriol, acest nou produs a ajuns sa fie cunoscut si apreciat dincolo de hotare.
Pana in 1957, Prosecco De Bernard era deja prezent pe piata din multe tari europene si nu numai. Marca era exportata pana si in Australia. In 1962 acest Prosecco de calitate a primit primul premiu semnificativ. Faimoasa revista italiana Quattrosoldi i-a acordat titlul de „Cel mai bun vin de tip Prosecco.”
In 2002, compania Beniamino Maschio a achizitionat Distilleria dell’Alpe si crama De Bernard.
Scopul achizitiei a fost acela de a dezvolta o gama mai larga de bauturi spirtoase tipice regiunii nord-italiene din jurul Venetiei.
Beniamino reprezinta la randul sau o dinastie de distilatori de succes care si-au inceput activitatea la mijlocul secolului XIX. Un stramos de-al sau stabilit initial in Monte Grappa a fost chemat in Transilvania de Franz Joseph pentru a construi o cale ferata noua. Dupa ce s-a stabilit in Transilvania, acesta a inceput sa distileze fructe locale, perfectionandu-si tehnicile de distilare inainte ca familia sa se intoarca pe meleagurile natale venetiene.
In 1892, Antonio Maschio a ajuns in Vazzola, in provincia Treviso, unde a deschis o distilerie la care a inceput sa produca Grappa. Unul dintre cei 12 fii ai sai a fost Beniamino, cel care a mostenit de la tatal sau pasiunea si maiestria de distilator.
Dupa preluarea companiei De Bernard, calitatea a continuat sa ramana unul din stalpii pe care Beniamino a consolidat aceasta marca de succes. El nu a avut de gand sa renunte la faimosul Prosecco. Beniamino a dus mai departe traditia familiei De Bernard, sporind faima marcii. El a continuat sa produca un Prosecco de calitate premium din strugurii reprezentativi ai zonei, Glera, si sa gestioneze cu pasiune si grija podgoriile si crama.
Beniamino a lucrat si la imbunatatirea calitatii celorlalte varietati de vinuri DOC produse de crama precum Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG, varietatea de vin DOC de Treviso sau vinurile vintage si rosè.
La ora actuala, compania se afla deja sub conducere celei de-a doua generatii a familiei Maschio prin Flavia si Alessandro, copii lui Beniamino. Pe langa activitatea din cadrul cramei, Alessandro este si presedintele institutului Grappa Veneta care se ocupa cu promovarea si conservarea retetelor de Grappa obtinute dintr-o singura varietatea cum ar fi Chardonnay, Cabernet, Moscato, Sauvignon sau Manzoni Bianco. Printre aceste bauturi se numara Amarone Grappa si Brenté Grappa.
Alessandro il pregateste pe fiul sau Francesco pentru a ii urma la conducerea companiei. Francesco este deja unul dintre membrii consiliului de directori ai firmei si este implicat in multe aspecte legate de activitatea ei, cum ar fi vanzarile de pe piata domestica si din strainatate.
Prosecco De Bernard este obtinut din strugurii de pe podgoriile cramei situate in San Pietro di Feletto. Pentru a crea acest vin spumant recunoscut, cei de la crama combina maiestria artizanala cu pasiunea si stiinta productiei de Prosecco prin tehnici imbunatatite de-a lungul timpului.
Vinurile De Bernard sunt un blend bazat pe strugurii tipici regiunii Veneto precum Glera, Perera sau Verdisio, folositi in proportii diverse. Aceste vinuri spumante ofera combinatia ideala dintre eleganta si intensitate.
Cuvèe Prestige Brut este un cupaj in care predomina soiul Glera. Acesti struguri sunt recoltati incepand cu jumatatea lunii septembrie si fermentati la temperaturi controlate inainte de a fi lasati sa stea pe drojdii timp de 2 luni. Vinul este apoi imbuteliat la o presiune de 5,40 atm.
Prestige Prosecco este clasificat drept vin Treviso DOC si se obtine exclusiv din struguri Glera. Si pentru acest spumant, recolta incepe undeva la jumatatea lui septembrie si se poate realiza pana la jumatatea lunii succesive. Strugurii sunt apoi presati usor, iar fermentatia se face la temperaturi controlate de 12-14° C. Urmeaza perioada in care vinul este tinut pe drojdii timp de 2 luni pentru a fi apoi imbuteliat in sticle cu o presiune de 5,5 atm.
https://beniaminomaschio.it/en/debernard/
Regiune: Veneto, Italia
Cumpara bauturi De BERNARD, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu De BERNARD