Descriere Descopera Spumantul Unguresc - 2 Pack
O selectie de doua spumante premium cat se poate de unguresti - ambele sunt rezultatul cupajarii Chardonnay cu soiuri locale, Furmint, respectiv Harslevelu.
- Unul din regiunea Nagy-Somló,
- Podgorie situata pe locul unui vulcan stins, aici se produc unele dintre cele mai interesante vinuri albe din Ungaria,
- Si unul din bine cunoascuta regiune Tokaj, renumita pentru podgoriile sale plantate preponderent cu soiul autohton Furmint.
Ambele spumante sunt vinificate conform méthode traditionnelle / méthode champenoise.
1. SAUSKA Brut, Tokaj PDO, cupaj din Furmint, Hárslevelű si Chardonnay.
Un spumant din Tokaj elegant, lung si liniar.
- Miros imbietor, cu note de citrice coapte, miere si ananas suculent.
- La gust vine cu o prima impresie proaspata, cu coaja de citrice, cas de lamaie si o afumare minerala.
Din a doua faza de fermentare, sticlele sunt maturate intr-o pivnita traditionala in roca calcaroasa la o temperatura de 12 -16°C, cu umiditate relativa ridicata de 80-82% pe tot parcursul anului.
- Maturat in sticle pentru cel putin 18 luni.
- Dozage: 8 gr/l.
- Aciditate: 6,5 g/l.
- Un vin spumant premium din Ungaria, regiunea Somlo,
- Cupaj 57% Furmint - 43% Chardonnay, maturat pe drojdie 24 - 30 luni.
Inca in evolutie, bine structurat, cu detalii rafinate, acesta este vinul spumant fanion al Cramei Kreibacher.
- Buchet frumos de citrice si fructe cu pulpa alba.
- Caracterul proaspat este imbogatit cu arome de briosa.
- Elegant si cu un perlaj fin.
- Cristalin, cu citrice, ananas si arome suculente, plus note fine de provenite datorate invechirii indelungate pe drojdie.
- Finalul este lung si marcat de grapefruit si o usoara salinitate.