Maison Deutz este una dintre cele mai stilate si apreciate crame de sampanie. Povestea acestui producator a inceput in sec XIX.
Deutz ofera sampanii brut clasice, rosé, demi-seci, blanc de blancs si o serie de sampanii vintage.
Afla mai multe despre crama Deutz, reputatia sa si caracteristicile vinurilor Deutz pe care le poti achizitiona chiar si de la noi.
Maison Deutz a fost fondata in 1883 cand Pierre-Hubert Geldermann si William Deutz, doi tineri antreprenori din Aix-la Chapelle, Germania, au decis sa puna impreuna bazele unei noi afaceri. Acestia s-au concentrat inca de la inceput pe productia de sampanie. Prima crama de sampanie infiintata de cei doi in Aÿ se numea Deutz & Geldermann.
Ambitia si angajametul lor au facut ca sampaniile Deutz sa devina in scurt timp recunoscute si apreciate in intreaga Europa pentru calitatile lor formidabile.
In 1860, crama a fost mostenita de René Deutz si Alfred Geldermann, fii fondatorilor, care au promovat-o si au reusit sa creasca prestigiul si vanzarile in Marea Britanie, Germania si Rusia.
Pana in 1880, crama se afla deja prinre cei mai renumiti producatori din regiunea Champagne.
In 1882, Alfred si René au devenit mebri ai Sindicatului Marilor Marci din Champagne. In 1906, la conducerea cramei au venit ginerii celor doi, René Lallier si Charles Van Cassel si fiicele lor.
Dupa cele doua razboaie modiale, Deutz a revenit la prosperitate, iar in 1972, a fost mostenita de André Lallier, nepotul lui René Lallier. Acesta a adus crama la un nivel de productie de 97% sampanii cu statusul cru.
In 1993, Mison Deutz a fost achizitionata de familia Rouzaud, iar in 1996, Fabrice Rosset a devenit presedintele sau. Apoi, crama a beneficiat de o investitie de aproape 30 de milioane de euro care a adus echipamente moderne, mai multe podgorii, o capacitate mai mare de productie si mai multi struguri grand si premier cru. Astfel, Deutz a ajuns sa produca 14 sampanii de top.
Aceste sampanii sunt realizate in conformitate cu retetele traditionale utilizate inca de la inceputurile cramei. Deutz tine la respectarea traditiei si a terroir-ului de unde provin strugurii, incercand in acelasi timp sa adopte o abordare moderna prin utilizarea tehnologiilor de ultima generatie in productia vinului.
Un proces atent de vinificatie si maturare defineste caracterul fiecarui vin Deutz.
Cele trei tipuri de struguri utilizati in productia acestora sunt:
Crama detine aproape 300 de hectare pe care cultiva acesti struguri.
46 de hectare sunt cultivate direct de Deutz, majoritatea aflandu-se in Aÿ, zona predominata de Pinot Noir. Caracterele diferite ale celor trei soiuri se intrepatrund intr-un amestec armonios sub supravegherea atenta a expertilor enologi Deutz.
Vinurile sunt lasate sa se ‘odihneasca’ atat timp cat este necesar pentru ca aroma, complexitatea, eleganta si caracterul lor spumant sa atinga potentialul maxim. Unele sampanii au nevoie de ani de zile, chiar decenii pentru a ajuge in acest punct.
Vinurile Deutz sunt fermentate in vase de otel inoxidabil pentru a mentine vii caracteristicile terroir-ului, la temperaturi reduse pentru a conserva aroma. La ora actuala, crama produce anual peste 2 milioane de sticle de sampanie.
Brut Classic
Brut Rosé
Amour Blanc de Blancs
https://www.champagne-deutz.com/
Regiune: Champagne, Franta
Cumpara bauturi Deutz Champagne, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Deutz Champagne