Devino membru
Champagne
13 produseCasa de Sampanie Dom Pérignon alege cei mai buni struguri din oricare dintre cele 17 Grands Crus, inclusiv legendarul Premier Cru, Hautvillers, si elibereaza editii speciale in 3 perioade diferite de maturare numite Plénitudes.
Dom Pérignon P2 este Plénitude care arata „energie”, este mai larga, mai intensa in fructe si are o prospetime si vitalitate care nu s-au vazut la prima lansare.
In momentul in care a fost creat Dom Perignon P2 2003, maestrul de pivnita, acum pensionat, Richard Geoffroy, era la conducere, iar Richard a salutat intotdeauna anul 2003 ca fiind vintage-ul sau „favorit”, mai mult din cauza provocarii de a face o sampanie grozava intr-un an extrem de fierbinte.
Sampaniile Plénitude de la Dom Pérignon sunt supereroii lumii vinului, combinand caracteristicile bogate si coapte ale vintage-ului 2003 cu complexitatea si vigoarea tinereasca oferite de maturarea prelungita pe drojdii, Dom Pérignon P2 2003 este o adevarata minune.
Podgorii predominant Grand Cru (Aÿ, Verzenay, Bouzy) si Hautvilliers (Premier Cru).
Cupaj: 62% Pinot Noir si 38% Chardonnay.
2003 este un an care va ramane pentru totdeauna inradacinat in memoria Champagne ca si anul in care totul s-a schimbat. Combinatia dintre un inghet puternic primavara – care a dus la pierderea a 70% din potentiala recolta de struguri Chardonnay din Côte des Blancs – si un val de caldura arzatoare in august, a impus cea mai timpurie recolta din istoria Champagne din 1822. In cele din urma, conditiile meteorologice contrastante din timpul anului au dus la struguri mai putini, dar remarcabil de deliciosi, foarte concentrati, care amintesc de vintage-urile legendare din 1947, 1959 si 1976.
2003 ilustreaza perfect conceptia Dom Pérignon in ce priveste asumarea riscurilor. Aceasta nu este o imprudenta, ci dimpotriva, o abordare inspirata din intuitie. O scanteie aprinsa atunci cand cunostintele sunt aplicate in fata realitatii unei situatii. Scanteia care duce catre cai tehnice neexplorate pentru a ajunge la un ideal estetic precis articulat. Este exact ceea ce a facut Dom Pérignon in 2003:
Richard Geoffroy a triumfat asupra vremii calde si a reusit sa faca o sampanie care arata mult mai bine decat Plenitude 1 / prima sa lansare. S-ar parea ca oxidarea timpurie a sucului in presa (foarte netipic pentru DP) si dezvoltarea mai lenta a sticlei ca urmare a invechirii indelungate pe drojdie sunt doi factori cheie care au adus recolta 2003 la un nivel mult mai ridicat prin Plenitudine 2.
Potential de invechire / perioada optima de consum: de acum pana in 2030.