Domaine de Terrebrune este o crama de vin franceza care se mandreste cu o activitate de peste 35 de ani si felurite stiluri de vinificatie care pot satisface toate preferintele. Crama se situeaza in centrul faimoase zone viticole Valea Loire. Povestea sa a inceput in 1986, iar de atunci si pana in prezent, vinurile Domaine de Terrebrune s-au perfectionat in continuu. Descopera aceasta crama si produsele sale.
Domaine de Terrebrune se situeaza in Anjou, mai precis in localitatea Notre-Dame-d’Allençon. Crama incepe sa prinda contur in 1986 cand Patrice Laurendeau infiinteaza podgoriile omonime. Patrice a fost responsabil pentru comercializarea vinurilor obtinute din aceste podgorii, iar pentru a se asigura ca produsul este unul de calitate, s-a aliat cu Alain Bouleau care a fost responsabil pentru cultivarea viilor.
Domaine de Terrebrune a fost dotata cu cele mai noi echipamente si tehnologii, fiind una dintre cele mai moderne crame din zona. Incepand din 2013, un alt expert, Nicolas Bouleau, s-a alaturat cramei, iar la ora actuala el este la conducerea sa.
Vitele de vie Domaine de Terrebrune se afla la sud de raul Loire. Aceste podgorii se intind pe 55 de hectare cu clasificarea AOC, adica Apelatiune de Origine Controlata.
Terroir-ul este unul extrem de diversificat, acesta permitand cultivarea diverselor soiuri de struguri. Aceasta zona se afla la jonctiunea dintre bazinul sedimentar Paris, o fosta mare din punct de vedere geologic si Masivul Vulcanic Armorican.
In acest teritoriu, solul combina straturi de calcar alb cu pietre negre de sist.
Pe aceste podgorii, diferite soiuri de struguri pot creste cu succes si datorita climei blande. Nu este astfel surprinzator faptul ca Domaine de Terrebrune ofera atat vinuri albe, cat si rosii sau rose. Pentru a mentine acest terroir si a beneficia de calitatile sale, crama foloseste tehnici de cultivare si vinificatie care sa nu dauneze mediului inconjurator.
Un alt principiu dupa care cei de la crama se ghideaza este acela de a proteja biodiversitatea mediului. Domaine de Terrebrune beneficiaza de certificarea HVE (High Environmental Value), ceea ce demonstreaza angajamentul sau in protejarea naturii. Abordarea HVE implica diverse principii pentru sustinerea biodiversitatii prin strategii fitosanitare, de fertilizare si irigare a solului. Pentru a proteja terroir-ul propice de care beneficiaza, crama foloseste cat mai putine erbicide.
Tipurile de struguri pe care Domaine de Terrebrune le cultiva sunt unele dintre cele mai populare din Anjou:
Cabernet Franc si Cabernet Sauvignon sunt soiurile cele mai cultivate, ocupand aproape 30 de hectare pe podgoriile cramei, urmate de Grolleau cu 11 hectare si Chenin care se cultiva pe o suprafata de 10 hectare.
Unul dintre obiectivele principale ale lui Nicolas Bouleau este acela de a mentine caracteristicile tipice ale fiecarei vite de vie si a le reflecta cat mai bine in vinurile Domaine de Terrebrune. Cei de la crama se ocupa in intregime de toata munca de productie si distributie a vinurilor Domaine de Terrebrune, de la cultivarea vitelor de vie, pana la imbutelierea si vanzarea acestora. Totodata, acestia inregistreaza cu ajutorul unui software munca zilnica din podgorie si crama. Astfel, cei pasionati pot accesa aceste inregistrari pentru a invata mai multe despre cum sunt create vinurile Domaine de Terrebrune si a se asigura ca au parte de un vin autentic.
Din cele 6 soiuri de struguri cultivate in podgoriile proprii, crama produce 11 vinuri AOC:
Din cele peste 50 de hectare de podgorie, crama reuseste sa produca anual aproximativ 3.000 hl de vin sau 400.000 de sticle.
Peste 60% din productia totala o reprezinta vinurile rose, pentru care crama este renumita.
Restul productiei se imparte intre vinuri albe, in proportie de 20% si vinuri rosii. Aproape 90% din vinurile cramei sunt imbuteliate in sticle.
Descopera caracteristicile catorva dintre vinurile Domaine de Terrebrune si calitatile lor.
Rose d`Anjou
Rose d`Anjou este un vin demisec cu o culoare atragatoare asemanatoare somonului, cu reflexii violet.
Acest vin produs exclusiv din struguri Grolleau are puternice arome de fruct care scot la iveala calitatile acestui soi.
Cabernet d`Anjou
Cabernet d`Anjou se mandreste cu statutul de unicul vin AOC rose dulce din lume si cel de-al doilea vin AOC din Franta.
Acest vin este un blend de 80% Cabernet Franc si 20% Cabernet Sauvignon. Cabernet d`Anjou este un vin delicat, proaspat, echilibrat, cu un buchet atragator si picant, care te surprinde prin gustul sau dulce.
Anjou Blanc
Anjou Blanc este un blend obtinut din 80% Chenin si 20% Chardonnay. Acest vin alb se bea cel mai bine la tinerete. Anjou Blanc este un vin proaspat cu note puternice de fructe, ferm, vivace, cu o aciditate ridicata.
Anjou Villages Brissac
Anjou Villages Brissac este un vin rosu AOC produs pentru prima data in 1997 in zona Aubance.
Anjou Villages Brissac este un vin bogat, cu un bun potential de invechire datorat soiului Cabernet Sauvignon.
https://www.domainedeterrebrune.fr/
Regiune: Loire, Franta
Cumpara bauturi Domaine de Terrebrune, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Domaine de Terrebrune