DON PAPA RUM, Insulele Filipine

DON PAPA RUM

Don Papa este un rom premium de origine filipineza cunoscut si savurat in intreaga lume. Compania isi produce bauturile la poalele muntelui vulcanic Kanlaon, cel mai inalt punct din insula Negros, folosind resurse locale.

Don Papa se prezinta ca primul rom din Filipine produs pe o singura insula.

Pe langa originea sa, romurile Don Papa se mai disting si prin imaginea lor originala, fiecare sticla fiind o adevarata opera de arta realizata cu migala si creativitate. Descopera ce romuri de calitate iti poate oferi Don Papa. 

Povestea Don Papa

Despre romuri se stie ca sunt create din trestia de zahar care nu se cultiva in foarte multe locuri in lume. Un lucru pe care multi insa nu il stiu este ca aceasta planta creste cu usurinta si in Filipine, in insula Negros Occidental de unde provin romurile Don Papa. Inainte ca aceasta companie sa fie infiintata, ceea ce s-a intamplat in 2012, romul era o bautura populara printre localnicii care il fabricau de generatii. Cu toate ca aveau resursele si cunostintele necesare pentru a face romuri de calitate, acestia nu prea exportau produsul. In felul acesta, Don Papa a ajuns prima marca de rom din Filipine cunoscuta cu adevarat in intreaga lume. La ora actuala aceste romuri se vand in circa 30 de tari. In Europa, cele mai multe exporturi de Don Papa merg in Germania, Italia si Franta. 

Marca Don Papa a fost creata pentru compania Bleeding Heart Company de catre Stephen Carroll, un fost director al grupului francez Remy Cointreau.

Numele romului este unul memorabil si deloc aleatoriu. Acesta se inspira dintr-un importat personaj din istoria locala, Papa Isio, un leader major in revolutia de la finalul secolului XIX pentru independenta statului Filipine. 

Romurile Don Papa sunt realizate folosind varianta sud-asiatica originala a trestiei de zahar ce se cultiva de sute de ani si se prelucreaza in mod traditional. Aceasta varianta de trestie este mai dulce decat celelalte, iar din ea se produce melasa neagra, asa numita „black gold” folosita in romurile Don Papa.

Melasa este distilata, iar apoi bautura invecheste timp de 7 ani intr-un mediu cu umiditate crescuta care ajuta ca lemnul sa interactioneze cu lichidul si sa ii confere aromele tipice.

Per ansamblu, gustul distinctiv al romurilor Don Papa se datoreaza unei combinatii de trei factori:

  • trestia de zahar locala,
  • solul vulcanic in care aceasta a crescut
  • si procesul de invechire intr-un climat tropical. 

 

Un alt element distinctiv al romurilor Don Papa sunt etichetele extrem de originale. Fiecare pare o opera de arta in miniatura. Pline de culoare si detalii, etichetele Don Papa il infatiseaza in prin plan pe cel care putem presupune ca a fost Papa Isio, cu un monoclu, pe un fundal plin de culoare, inconjurat de o multime de animale reprezentative pentru fauna locala a insulelor Filipine.

Eticheta fiecarei sticle are particularitatile sale. De exemplu, pe romurile din colectia de 10 ani, Don Papa este infatisat ca un om mai batran, tocmai pentru a sugera perioada de maturarea a romului. Pentru ambalajele sale unice si creative, marca a castigat si medalia de aur la competitia mondiala din 2013 de bauturi spirtoase de la San Francisco. In acelasi an, Don Papa a castigat concursul Paris Cocktail Spirits Show la categoria produse inovative. 

In ianuarie 2023, compania Diageo a anuntat ca va achizitiona marca de romuri Dop Papa. 

Romurie Don Papa 

Romurile Don Papa nu ar fi atat de apreciate daca marca nu s-ar fi remarcat mereu prin provenienta materiilor sale prime. Trestia de zahar din insula Negros, care este poreclita si Sugarlandia, adica tinutul zaharului, ofera acestui rom profilul sau specific. Totodata, procesul de invechire in butoaie de stejar adauga nuante si arome bine definite romului Don Papa. Aceste romuri se remarca si prin textura lor bogata si finalul lung.

Unele dintre cele mai comune arome asociate gustului Don Papa sunt vanilia, mierea si fructele uscate.

Iata cateva exemple de romuri Don Papa pe care le poti incerca oricand. 

Rum Don Papa Baroko

Don Papa Baroko are un volum de 40% si invecheste in butoaie americane ex-bourbon. Acest rom dulce se deschide cu arome puternice de fructe tropicale bine coapte. Aroma de vanilie tipica romurilor Don Papa nu lipseste din componenta sa, iar notele suave de stejar imbogatesc acest rom complex si savuros, simtindu-se mai ales pe final. Alte note de care te poti bucura cu Don Papa Baroko sunt cele de stafide si curmale

Rum Don Papa 7 Years Old 

Don Papa 7 Years Old este romul de baza al marcii Don Papa, creat din prestigioasa melasa din Sugarlandia, de la bazele muntelui vulcanic Kanlaon. Don Papa 7YO invecheste in butoaie americane folosite initial pentru bourbon pana cand dobandeste aromele distinctive de vanilie. Alte note pe care le poti intalni in acest rom delicat sunt cele de miere si fructe uscate, precum si note subtile de citrice. Don Papa 7 YO are un corp mediu si un final lung, cu o textura bogata. 

Rum Don Papa Massakara

Don Papa Massakara este un rom unic imbogatit cu plante tipice regiunii Filipine.

Acest rom este un omagiu adus traditiei carnavalului Massakara.

Romul se remarca prin aromele de calamansi, plantele locale folosite in distilarea sa. Acestea ii confera note de citrice si miere, in timp ce siling labuyo, o specie de ardei iute tipic zonei Filipine, ii ofera notele picante. Alte note tipice sunt cele de citrice dulci si de fructe uscate. Culoarea romului Massakara este deschisa, asemanatoare chihlimbarului. Finalul lung si delicios este unul picant

https://www.donpaparum.com/ 

Regiune: Negros Occidental, Insulele Filipine

DON PAPA RUM - Produse, Oferte

Filtrele aplicate: Don Papa Rum

DON PAPA RUM, Insulele Filipine - Vinuri, bauturi

Cumpara bauturi DON PAPA RUM, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu DON PAPA RUM

Savureaza mai MULT mai IEFTIN! Pachete de vinuri pentru experiente multiple la reducere! Vezi ofertele >>
pack promo
COSUL MEU
Continua cumparaturile