Scotia
9 produseDrambuie este un lichior dulce, de culoare aurie, cu o baza de scotch / whisky scotian, care este accentuat cu arome de miere, ierburi si condimente scotiene. Este produs in Scotia si a devenit un produs de baza in barurile din intreaga lume.
Whisky-ul este un amestec de malturi din regiunile Speyside si Highland din Scotia. Acesta este apoi indulcit cu miere de erica scotiana si infuzat cu ierburi si condimente. Exact care sau cate ierburi si condimente aromatice include Drambuie este un mister complet, dar cuisoarele si sofranul sunt cel mai probabil incluse. Desi nu se potrivesc niciodata perfect, multi oameni includ radacina de angelica, fenicul, rozmarin si, uneori, coaja de lamaie.
Povestea Drambuie dateaza din jurul anului 1745, cand Printul Charles Edward Stewart (alias Bonnie Prince Charlie) a transmis formula „secreta” pentru elixirul sau personal in timp ce fugea din Scotia dupa batalia de la Culloden. Legenda spune ca destinatarul a fost capitanul de incredere al lui Stewart, John MacKinnon, si ca acesta a ramas pe Insula Skye.
La sfarsitul secolului al XIX-lea, clanul MacKinnon i-a transmis reteta lui James Ross, care a imbunatatit-o. El a vandut licoarea revizuita la hotelul Broadford de pe Skye, care continua sa sustina ca este „locul de nastere al lui Drambuie”. Dupa moartea lui Ross, vaduva sa a vandut reteta unei alte familii MacKinnon si prima productie comerciala de Drambuie a inceput la Edinburgh in 1909. Astazi, unitatea de amestecare este situata in apropiere de Glasgow, Scotia, iar Drambuie este detinuta de William Grant & Sons.
Numele Drambuie este derivat din gaelicul scotian "an dram buidheach", ce inseamna „bautura care satisface”.