Descriere EGO BODEGAS Infinito 2019 Jumilla DOP
- Culoare intensa, rosu-visiniu inchis, cu margini violet.
- Curat si luminos precum o lacrima densa care vopseste usor marginea paharului.
- La nas este puternic, foarte intens si proaspat.
- La deschidere se dezvaluie fructele negre si un strop de fructe rosii foarte coapte, aproape ca si o dulceata, la un moment dat lemn dulce cu un lactic picant si cremos.
- Atinge note florale fine de tutun.
- La gust este puternic si bine structurat si proaspat si foarte dulce.
Un cupaj spaniol rosu fin si bogat.
Origine
Farmecul acestei regiuni D.O. este strans legat de caracteristicile sale geografice. Aici, peisajul de campie se imbina cu cel de munte. Regiunea Jumilla cuprinde 19.000 de hectare de podgorie situate intre Murcia si Albacete. Zona are o traditie enologica indelungata, fiind una dintre cele mai vechi regiuni D.O. din Spania.
- Peste 3.000 de ore de expunere la soare pe an.
- Clima este continentala, cu influente mediteraneene la est si influenta platoului La Mancha in vest.
- Cantitatea medie anuala de precipitatii este de 300 de litri pe metru patrat.
Solul este un alt factor esential care contribuie la calitatea vinurilor Ego Bodegas. Solurile din zona sa de provenienta contin calcar si au in acelasi timp o capacitate buna de retentie a apei, ceea ce permite vitelor de vie sa reziste in perioade secetoase. Solul este inchis la culoare, nisipos, are un pH ridicat si salinitate redusa.
In aceste conditii climatice si geografice, crama poate produce cantitati mici de struguri cu o concentratie foarte buna de zahar, o aciditate excelenta si coji groase. Strugurii sunt culesi si selectati manual cu mare atentie inainte de a fi dusi in crama.
Cupaj din soiurile: Monastrell, Syrah, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon.
Vinificare
- O recolta selectata din vita de vie veche de peste 40 de ani situata la o altitudine de 900 de metri.
- Recoltate manual din podgorii alese
- Strugurii au fost recoltati manual, in cutii de 15 kg dupa care trec pe masa de sortare.
- Fiecare soi este vinificat individual si ulterior se realizeaza cupajul.
Premii & Recunoastre
- 2017 - Guía Peñín - 92 POINTS
- 2016 - James Suckling- 90 POINTS
- 2016 - Wine Spectator - 93 POINTS
- 2016 - Wine Enthusiast - 92 POINTS
- 2016 - Guia Peñin - 92 POINTS
- 2015 - Cwwsc 2019 - Gold Medal