Eigashima Shuzo (cunoscuta ca si Distileria White Oak / Stejar Alb in Japonia) este una dintre cele mai vechi distilerii de familie din Japonia, cu secole de experienta in fabricarea bauturilor distilate.
Situata la doar o aruncatura de bat de Golful Osaka, in satul pescaresc Akashi, distileria se bucura de un climat cald de coasta pe tot parcursul anului, inregistrand cele mai ridicate temperaturi medii si cele mai scazute precipitatii anuale dintre toate distilerii japoneze.
„Cu onestitate” este motto-ul companiei care isi are radacinile in traditia si maiestria lui Eigashima de-a lungul secolelor.
Daruirea renumitei micro-distilerii este simbolul artistic japonez, aratand standarde fara compromis pentru fiecare picatura din produsele lor frumoase.
O fabrica de bere de sake in perioada Edo, Distileria Eigashima si-a extins repertoriul pentru a include:
Eigashima a obtinut prima licenta de whisky a natiunii in 1919, totusi nu a inceput productia oficiala inainte de 160, atunci cand micile alambicuri din cupru au fost instalate.
Datorita naturii mici a companiei, Eigashima dedica anumite anotimpuri pentru a distila diferitele lor bauturi spirtoase, deoarece diferitele bauturi alcoolice sunt produse de acelasi grup de oameni.
Eigashima distileaza whisky in jumatatea mai rece a anului, intre septembrie si martie.
Pe masura ce popularitatea whisky-ului japonez a crescut de-a lungul anilor, echipa a depasit timpul de productie, transformand saptamana de lucru de 5 zile in 6 si extinzand sezonul spre vara.
Incepand cu 2017, productia lui Eigashima ramane mica, producand 48.000 de litri pe an, cele doua depozite ale lor detin aproximativ 1.000 de butoaie.
Principalele sortimente de butoaie pentru whisky-urile lor de baza sunt cele de:
Totusi butoaiele unice de tequila, coniac, Konara si propriile butoaie de vin Eigashima sunt rezervate pentru finisaje de specialitate single cask.
Regiune: Hyogo, Japonia
Cumpara bauturi Eigashima Shuzo, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Eigashima Shuzo