EL DORADO, America De Sud

EL DORADO

El Dorado este un rom complex si exotic, creat in Guyana, in climatul unic din Demerara. Distileria El Dorado se bazeaza pe o traditie veche de 300 de ani in productia acestui rom. El Dorado este un rom creat lent, cu multa atentie si migala la singura distilerie din Guyana. Descopera-i tainele si calitatile in acest articol. 

Povestea El Dorado 

Inca din secolul XVII, teritoriul unde se produce acum romul El Dorado a fost exploatat pentru cultivarea trestiei de zahar. Odata cu aceasta industrie, a prins contur si cea a distilarii romului.

O cultura de trestie de zahar de calitate, dar si un climat potrivit sunt cheia unui rom de calitate.

Pe plantatia Diamond de pe malul drept al raului Demerara se intrunesc ambele conditii, iar in acesta este locul in care iau nastere romurile El Dorado. 

Povestea romului de Demerara a inceput la putin timp dupa colonizarea regiunii de catre olandezi in anii 1600. Acestia au descoperit solul bogat al tinutului care fusese candva acoperit de Oceanul Atlantic. Acel sol extrem de mineral si cu multe nutrimente era ideal pentru cultivarea trestiei de zahar care a inceput in 1650. Odata cu zaharul de trestie, a inceput si fermentarea acestei materii prime pentru productia de rom. 

Pana in anii 1780, existau deja peste 300 de distilerii in zona.

Fiecare isi producea propriul tip de rom. Diversitatea acestor bauturi era un extraordinara si fiecare distilerie tinea sa se diferentieze de celelalte. Facea acest lucru prin folosirea anumitor initiale care sa ii ateste originea. Practic, inca de pe atunci producatorii incercau sa isi promoveze propria marca de rom. 

In anii 1800, romurile de tip colonial create prin metoda britanica a blendului erau tot mai populare. Primul rom faimos de acest tip din Demerara a fost creat la distileria Port Mourant si se numea Old Vatted Demerara

La inceputul secolului XX, intrega industrie a zaharului de trestie a trecut prin schimbari majore. In acea perioada, pretul zaharului a inceput sa scada drastic. Totodata, acest produs a inceput sa fie supus tot mai multor taxe pretutindeni. Ca urmare, pentru multi producatori nu mai era rentabil sa cultive trestia de zahar, iar consecinta s-a reflectat si asupra industriei romurilor.

In 1942, mai existau doar 9 distilerii de rom in Demerara. 

Pana in 1999, toate distileriile ramase „in viata” au ajuns sa fuzioneze in una singura, Demerara Distillers Limited. Aceasta companie a preluat toate mijloacele tehnologice care apartineau celorlalte distilerii din Demerara, dar si domeniile pe care isi cultivau trestia de zahar. Odata cu ele, intreaga expertiza a celor de la distileriile existente a fost inglobata de catre noua companie. 

Astfel, in ziua de azi, Demerara Distillers Limited, compania care produce El Dorado este ultima distilerie care inca mai functioneaza in Guyana. Aceasta distilerie si romul pe care il produce reprezinta suma calitatilor tuturor distileriilor din Demerara care au fuzionat la inceputul secolului XIX. Acestea au conservat cu grija retete unice si tehnici diverse de productie a romului pe care Demerara Distillers Limited le-a preluat si imbunatatit. 

Incepand din anii 2000, gama de produse a distileriei include o colectie ampla de romuri invechite de la 3 pana la 25 de ani. Aceste romuri cu un caracter aparte sunt produse conform celor mai inalte standarde de calitate internationale. 

Distileria are o abordare sustenabila in toate fazele procesului de productie si distributie a romului, incercand sa lase o amprenta de carbon cat mai redusa. Pe parcursul procesului de distilare, intrebuinteaza tehnologii moderne care limiteaza consumul de resurse. Cu ajutorul lor, lichidul ramas in urma distilarii este convertit in energie. Momentan 55% din energia utilizata de distilerie este regenerabila. Si alambicurile au fost modernizate pentru a recupera si reutiliza energie. Totodata, compania Demerara Distillers Limited se implica in comunitate sprijinind tinerii si educatia prin Fundatia DDL care ofera burse elevilor cu posibilitati reduse. 

Romurile El Dorado 

Romurile El Dorado sunt produsul unei traditii indelungate pe care distilatorii din Guyana si-au transmis-o din generatie in generatie timp de 300 de ani. Maiestria lor in crearea romului este cunoscuta in toata lumea, iar El Dorado este rezultatul acestei traditii si pasiuni conservate si imbunatatire de-a lungul timpului. Romurile El Dorado se realizeaza si in ziua de azi folosind unele dintre vechile echipamente ale distileriilor din Demerara. Acest rom premiat se produce cu atentie mare si rabdare in cantitati reduse. 

Prima faza a procesului este fermentarea care poate dura pana la 26 de ore.

In acest timp, nivelul de zahar este monitorizat in mod continuu, iar temperatura este controlata. Lichidul rezultat prin fermentare are un volum de alcool de 7% inainte de distilare. 

El Dorado este obtinut prin amestecul diverselor editii de romuri invechite perioade diferite de timp. Cel mai mare numar prezent pe sticla este 25, insa acesta, la fel ca celelalte numere, se refera la varsta celui mai tanar rom din blend. Deci, in realitate, cel mai vechi rom din compozitia El Dorado poate fi mult mai vechi decat da de inteles eticheta. 

Doua dintre romurile El Dorado pe care ti le pune la dispozitie Crush sunt El Dorado 12 si El Dorado 15. 

El Dorado 12

El Dorado 12 este un rom clasic cu un buchet bogat si atragator de fructe. Aromele sale se datoreaza metodei de combinare a romurilor speciale obtinute la distilerie cu ajutorul vechilor retete si alambicuri. Doar aducand aproape de gura paharul, acest rom te va surprinde cu parfumul sau puternic.

Notele pe care le vei simti sunt in primul rand cele de fructe tropicale, dar si de condimente, miere si zahar brun. Indata ce iei prima gura, El Dorado 12 te va incanta cu corpul sau plin si textura sa suava, aromele bogate de fructe tropicale si de condimente. El Dorado 12 este un rom fin, elegant, cu un final sec. 

El Dorado 15

El Dorado 15 este un blend obtinut prin combinarea diferitelor tipuri de rom pe care Demerara Distillers Limited le-a preluat de la fosti distilatori. Aceste romuri unice precum EHP Wooden Coffey sau Port Mourant Double Wooden Pot Still isi lasa amprenta inconfundabila asupra romului El Dorado 15 care are un gust cu adevarat unic.

Caracterul sau este in principal definit de catre romul Port Mourant Double Wooden Pot Still care ii confera note de pamant si turba pe final. La nivelul nasului, El Dorado 15 ofera arome de cafea, portocale uscate, migdale, ciocolata neagra, piper si vanilie. La nivelul gustului, acest rom cu corp mediu spre plin prezinta note de fructe tropicale si note suave de stejar si condimente.  

https://theeldoradorum.com/ 

Regiune: Guyana, America De Sud

EL DORADO - Produse, Oferte

Filtrele aplicate: El Dorado

EL DORADO, America De Sud - Vinuri, bauturi

Cumpara bauturi EL DORADO, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu EL DORADO

Savureaza mai MULT mai IEFTIN! Pachete de vinuri pentru experiente multiple la reducere! Vezi ofertele >>
pack promo
COSUL MEU
Continua cumparaturile