Napa Valley
2 produseIn 1976, Freemark Abbey Cabernet a fost unul dintre vinurile castigatoare in celebra degustare Judgment in Paris.
Un Cabernet plin de corp, bogat si opulent. Intr-un cuvant…. delicios.
Keyes—Howell Mountain, langa orasul Angwin, la o altitudine de aproximativ 1.850 de metri, aceasta podgorie Howell Mountain se afla langa Padurea de Stat Las Posadas. Solul de munte este predominant vulcanic, putin adanc, cu fertilitate scazuta, producand un merlot care exprima fructe de culoare inchisa precum murul si coacazele negre.
Oakville Reach-Oakville este situata la capatul sudic al Oakville AVA, latura de est a Hwy 29 si chiar la nord de Yountville, solul podgoriei este aluvional, argilos, cu pietris. Clima este moderat calda dupa-amiaza si puternic afectata de ceata in timpul nopilor si a diminetilor, ceea ce ajuta la mentinerea nivelului echilibrat de aciditate.
Stagecoach Vineyard—Atlas Peak, aceasta podgorie este situata in partea de nord-est a Napa, o regiune noua care produce fructe fantastice. Terenul de la poalele dealului este foarte stancos, uscat, cu soluri slabe, determinand vita de vie sa se lupte, conferind o concentratie intensa de arome. Strugurii Merlot si Cabernet se coc foarte uniform, dand o mare profunzime aromelor de cires negru si fructe negre.
Podgoria Bosche—Rutherford, la vest de Hwy. 29, pe faimoasa Rutherford Bench, are soluri pietrisoase foarte adanci. Un parau sezonier traverseaza podgoria, ceea ce face ca panza freatica sa fie ridicata primavara, oferind apa si nutrienti pentru cresterea lastarilor noi. Pe masura ce verania se apropie panza freatica scade, stresand vita de vie intensificand aromele intunecate de fructe catifelate.
Sycamore Vineyard este o mica podgorie de 24 de acri, situata la aproximativ 2 km sud de Bosche, chiar langa lantul muntos Mayacamas. Sol lut argilos bogat, ce produce boabe mici care amintesc de fructele de padure.
Cupaj in stil Bordeaux dominat de Cabernet Savignon: 75% Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, iar restul Malbec.
Culoarea a fost foarte ichisa la inceputul fermentatiei, cu arome de coacaze negre si fructe de padure cu o complexitate deosebita ce aminteste de caracteristicile unui sol de padure.
Potential de invechire in conditii optime / pivnita: 20-30 ani.