Gere Attila, Ungaria

Gere Attila

Istoria Cramei Gere Attila a inceput in urma cu 7 generatii. Aptitudinile si atitudinea s-a transmis de la o generatie la alta, acum, la fal ca si la inceput, toti membri familiei sunt implicati in administrarea si munca din crama si podgorii.

Pe langa strugurii cultivati in propriile podgorii, familia Gere reprezinta un hub pentru producatorii mai mici din regiunea Villany, viticultorii locali simt acest mix de competenta si atmosfera de familie, multi dintre ei preferand sa le intrebuinteze strugurii pentru vinificare.

Nu multa lume stie despre Attila Gere ca odinioara a fost un bautor de bere convins si detesta vinul, fata de care avea mereu asteptari mari care in majoritatea cazurilor nu i-au fost indeplinite, pana la un moment dat cand ...  

„Odinioara am fost un bautor de bere pentru ca, la fel precum multi altii, ori de cate ori gustam un vin, avea intotdeauna un gust aspru, nepotrivit, chiar urat. In 1977, pe cand maă intalneam cu viitoarea mea sotie, Katalin, viitorul meu socru mi-a turnat un pahar de vin in pivnita lor. Am strans din dinti, gandindu-ma ca voi supravietui cumva. Cand am simtit mirosul de vin, am fost uimit de parfumul superb al acestuia. Apoi l-am gustat si am soptit „Sfintele Ceruri”. Ma gandeam in sinea mea ca localnicii habar nu aveau ce bogatii au. Acesta este aur curat. Daca mi-a placut ca si bautor de bere, atunci iubitorii de vin ar fi cu siguranta uimiti de el! Anul urmator ne-am casatorit. Si de atunci, de 42 de ani, traim intr-o casnicie fericita.”

Butoaie mici, vinuri mari

Strugurii perfect copti, selectati manual, proveniti din podgorii organice, sunt dusi intr-o pivnita dotata cu tehnologie de ultima generatie.

Fermentarea are loc fie in rezervoare de otel inoxidabil cu temperatura controlata, fie in cuve de lemn. In urma extractiei blande a mustului, vinurile sunt maturate in butoaie traditionale de stejar maghiar de calitate superioara, iar dupa imbuteliere, vinul continua sa se dezvolte prin invechire in sticle. Aceste elemente ale procesului de vinificatie fac ca vinurile Kopar, Solus si Gere Attila sa fie unice, complexe si elegante, astfel fiind capabile sa faca fata celor mai bune vinuri din lume.

Terroir

Oamenii din Villány au transmis cu succes metodele traditionale de vinificatie descendentilor lor din secolul 21, care, la randul lor, au devenit figuri de varf ale vinificatiei inovatoare din Ungaria.

Respectul pentru sol, selectia corecta a soiurilor, precizia tehnica din pivnita au contribuit la pastrarea si exprimarea aromelor tipice terroir-ului Villány.

Attila Gere a mai facut un pas, in cramele lor fermentarea se face exclusiv cu drojdii indigene, selectate local. Acesta este inca un factor care contribuie la caracterul natural al vinurilor bazate pe terroir.

„Folosirea drojdiilor de cultura dauneaza puritatii caracterului unui vin Villány. De exemplu, o tulpina de drojdie toscana va adauga inevitabil ceva toscan la parfumul si aromele vinurilor noastre. Si nu asta imi doresc, scopul meu este sa creez un profil de aroma care este cu adevarat tipic pentru Villány.”

Solul este in principal loess si argila rosie pe substrat de calcar. In unele parcele loessul este amestecat cu dolomite triasice, calcar si calcar jurasic.

Una dintre particularitatile regiunii este prezenta caldurii geotermale. In medie, temperatura solului creste cu 1 grad Celsius la fiecare 33 de metri spre nucleul Pamantului, cu toate acestea, în Villány, creste cu 1 grad Celsius la fiecare 10-12 metri. Intreaga regiune este bogata in izvoare termale si rauri.

Podgoriile Cramei Gere Attila

Crama detine podgorii in unele dintre cele mai remarcabile zone ale regiunii viticole Villány-Siklós, inclusiv Kopár, Konkoly, Csillagvölgy si Ördögarok.

In ceea ce priveste solul si clima, exista diferente subtile intre aceste parcele, totusi ele impartasesc unele caracteristici comune, cum ar fi solul de loess bogat in calcar, cu un substrat de calcar-dolomit, ceea ce le face extrem de potrivite pentru producerea de vinuri rosii grozave.

Convingerea familiei Gere este faptul ca nu exista vin de calitate superioara fara struguri de calitate superioara. Acestia au o atitudine fara compromisuri in ceea ce priveste calitatea. Incepand din 2010 toate podgoriile ce apartin Cramei Familiei Gere Attila sunt cultivate ecologic. Respectul pentru mediu se reflecta in calitatea remarcabila a recoltelor: strugurii sunt sanatosi, bogati in nutrienti, dar lipsiti de substante chimice.

  • Suprafata viticola cultivata: 75 ha
  • Densitate: 7200 butasi de vita de vie/ha
  • Managementul baldachinului: dous trunchiuri, cordon de sarma intermediara.
  • Soiuri cultivate: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Portugieser, Pinot Noir, Syrah, Medoc Noir, Tempranillo, Kékfrankos, Fekete Járdovaný.

 

Vinificare - TRADITIE si INOVATIE

Pivnita cramei imbina tehnologia de ultima generatie cu metodele traditionale de vinificatie specifice regiunii Villány.

  • Recoltarea se face manual, strugurii sunt sortati la cules si apoi asezati in lazi mici.
  • Randamentul vitei de vie este mentinut la un nivel scazut -  0,7–1 kg/vita de vie).
  • In prima faza ciorchinii sunt selectati pe o masa de sortare.
  • Sunt prelucrati apoi doar strugurii perfect copti si sanatosi.
  • Dupa decojire, sucul racit este trecut in rezervoare de otel cu temperatura controlata sau in cuve de lemn.
  • Fermentarea decurge la temperatura controlata si dureaza 1-3 saptamani in functie de soiul de struguri.
  • Fermentarea are loc folosind exclusiv drojdii indigene, selectate pe proprietatile Gere Attila.

Scopul nostru este acela de a produce vinuri naturale, individuale, de terroir.

  • Fermentarea este urmata de presare blanda cu prese pneumatice.

Conversia malolactica spontana are loc in cea mai mare parte in butoaie noi de stejar maghiar si francez, in pivnita de invechire de sub crama.

Vinurile rosii sunt maturate in medie 14-18 luni, dupa care urmeaza procesul de cupajare.

Pentru vinurile de top ale cramei imbutelierea este urmata de o alta perioada de invechire, de data aceasta in sticle.

https://gere.hu/en/ 

Regiune: Villány, Ungaria

Gere Attila - Produse, Oferte

Filtrele aplicate: Gere Attila

Gere Attila, Ungaria - Vinuri, bauturi

Cumpara bauturi Gere Attila, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Gere Attila

Savureaza mai MULT mai IEFTIN! Pachete de vinuri pentru experiente multiple la reducere! Vezi ofertele >>
pack promo
COSUL MEU
Continua cumparaturile