Putine locuri din lume sunt mai potrivite pentru crearea unei bauturi de lux decat Franta. Aici ia nastere faimoasa vodca Grey Goose pe care ai vazut-o probabil nu de putine ori pe rafturile barurilor si in raioanele sau magazinele de specialitate. Aceasta bautura fina se prepara conform traditiei folosind numai 2 ingrediente. Despre ele si fondatorii marcii, dar si produsele sale, afla mai multe in acest articol.
Vodca Grey Goose a fost inventata in vara anului 1997 de catre Sidney Frank in colaborare cu Francois Thibault. Cel din urma este Maître de Chai, adica specialistul care se ocupa de prepararea si maturarea bauturilor in beciul distileriei.
Sidney Frank, cel care a ales si numele Grey Goose, se afla in cautarea unei vodci de lux, asa a luat nastere Grey Goose, o bautura stilata care satisface tocmai aceasta cerinta. La insistentele lui Frank, François Thibault s-a alaturat ambitiosului proiect avand in prealabil multa experienta in distilarea coniacului. Nascut in Cognac, zona din Franta de unde provine aceasta bautura, Thibault a lucrat pentru distileria Mounier inainte sa se alature companiei care producea Grey Goose.
Sidney si Thibault si-au unit fortele si cunostintele pentru a crea o bautura fara compromisuri. Avand experienta in distilarea coniacului, Francois a stiut ca vrea sa pastreze aceleasi principii si in crearea vodcii. Primul sau tel era sa determine calea cea mai buna pentru a transmite esenta ingredientelor naturale folosite. Un alt principiu de la care nu s-a abatut de-a lungul anilor a fost acela de a controla si urmari atent toti pasii procesului de distilare, de la recolta, pana la produsul final savurat in pahar.
Ceea ce distinge aceasta vodca de altele este simplitatea sa, cheia elegantei si a gustului sau recognoscibil.
Distileria nu foloseste decat doua ingrediente in crearea acestei bauturi:
Sursa apei este izvorul Gensac-la-Pallue.
Apa de acolo este pura, are un gust usor dulce, iar pentru calitatile sale este folosita si de catre alte distilerii. Apa izvorului Gensac se filtreaza natural in mediul de calcar de unde provine.
Thibault a mizat pe aceste doua ingrediente simple, apa si grau, si a reusit sa creeze o vodca premium intr-un loc special, regiunea Cognac din Franta.
Alegerea graului nu a fost nici ea aleatorie, Thibault s-a consultat cu bucatarul unui restaurant de 5 stele din Paris care i-a spus ca graul din Picardie e cel mai bun.
Regiunea aceasta este supranumita ‘cosul cu paine al Frantei’.
Graul de calitate cultivat acolo, in special cel numit Blé Panifiable Supérieur este unul dintre cele mai bune din lume si este folosit de catre cele mai renumite brutarii si patiserii din Franta. Thibault s-a gandit ca daca acel grau e bun pentru produse de patiserie excelente, trebuie sa ofere rezultate similare si prin distilare. Dupa ce a facut o serie de experimente, el a decis ca bautura obtinuta din graul de Picardie trebuie distilata o singura data pentru a conserva gustul granelor.
Desi Thibault a fost cel care a creat efectiv reteta Grey Goose, Sidney Frank este cel care a reusit sa o promoveze si sa vanda bautura cu succes. Sidney a fost un importator de bauturi din SUA. Unele dintre bauturile pe care le-a adus in tara au fost tocmai coniacurile create de Thibault la distileria Mounier. Sidney Frank a venit cu ideea de a crea o vodca premium si l-a convins pe Thibault sa il ajute. Sidney, un om de afaceri iscusit, dar si un talentat om de marketing, a reusit sa faca din Grey Goose un brand de succes inca de la inceput.
Dupa prima degustare a vodcii Grey Goose, Frank a avut certitudinea ca obtinuse produsul premium la care visa. Astfel, a cerut ca aceasta sa fie produsa in 30,000 de cutii. Stupefiat de numarul mare, Thibault crezuse initial ca a fost vorba despre o greseala si ca Frank voia de fapt doar 3,000 de cutii.
Frank stia insa ce voia si avea convingerea ca va vinde intreaga cantitate, ceea ce a si facut.
Cu toate ca era un nume nou pe piata, Grey Goose s-a plasat direct ca un produs premium. Astfel, pretul sau initial era de doua ori mai mare decat cel al marcii Absolut, o vodca de notorietate si cea mai vanduta pe piata din Statele Unite la momentul lansarii Grey Goose. Aceasta miscare tenace a ajutat marca Grey Goose sa atraga rapid atentia consumatorilor.
In doar un an de la lansare, Grey Goose a castigat primul titlu onorific.
Beverage Testing Institute din Chicago i-a oferit statutul "vodca cu cel mai bun gust din lume". In al saptelea an de la lansare, marca Grey Goose era un nume bine inradacinat in industria bauturilor spirtoase. Prin urmare, nu a fost o surpriza ca marca a fost achizitionata de grupul Bacardi in schimbul a 2 milioane de dolari.
Vodca originala Grey Goose continua sa fie produsa de maestrul distilator François Thibault. Aceasta vodca are un buchet delicat cu arome florale. Gustul sau este dulceag si rotund, iar finalul este indraznet si alinta simturile cu arome de toffee.
La nivel de miros, aceasta vodca premium prezinta note de cereale, migdale si piper.
Grey Goose este o vodca deosebit de cremoasa care se serveste cel mai bine rece.
La nivelul palatului, aceasta vodca prezinta si arome de condimentele. Printre notele cel mai des associate gustului Grey Goose se numara piperul, anasonul stelat, dar si secara. Finalul este condimentat, calduros si cremos.
Pe langa varianta de vodca originala Grey Goose, distileria mai produce si alte sortimente aromate bazate pe diverse combinatii de plante si fructe: Strawberry & Lemongrass, Watermelon & Basil, White Peach & Rosemary, La Poire, Le Citron, L’Orange. Totodata, poti gasi diverse editii limitate de Grey Goose in diverse cutii sau sticle speciale de colectie.
https://www.greygoose.com/en-gl/
Regiune: Cognac, Franta
Cumpara bauturi GREY GOOSE VODKA, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu GREY GOOSE VODKA