In lumea coniacului, Hennessy este un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pentru multi, acesta este definitia coniacului de calitate. Compania a inceput sa produca aceasta bautura acum mai bine de 200 de ani.
In prezent, de la sediul Hennessy pleaca in fiecare zi 240,000 de sticle de coniac catre 160 de tari din intreaga lume.
Descopera acest coniac exceptional si povestea sa de succes.
Casa de coniac Hennessy a fost fondata de Richard Hennessy, un fost soldat din armata regelui Louis XV, la finalul secolului XVIII. In 1794, coniacul Hennessy este deja exportat in Statele Unite unde este apreciat si in prezent.
In 1804, Hennessy incepe sa fie distribuit in sticle in loc de butoaie, fiind unul dintre primele coniacuri care trec la acest mediu de imbuteliere asociat cu autenticitatea si calitatea.
Incepand cu 1806, membrii familiei Fillioux devin maestrii in arta blendingului pentru Hennessy. Primul reprezentant al familiei numit in aceasta functie a fost Jean Fillioux. Pana in ziua de azi, familiile Hennessy si Fillioux colaboreaza in crearea coniacului Hennessy.
In 1856, logo-ul companiei devine mana de alama cu secure, inspirata din blazonul familiei Hennessy.
1870, Maurice Hennessy creeaza o noua categorie de coniacuri prin editia Hennessy X.O (Extra Old) care avea sa devina una dintre emblemele marcii Hennessy.
Incepand cu 1912, Hennessy devine un nume tot mai faimos pe piata din Asia si compania investeste in promovarea coniacului sau in Hong Kong si Shanghai.
1947, coniacul Hennessy se bucura de o noua sticla cu un design creativ realizat de unul dintre descendentii lui Richard Hennessy, Gerald de Geoffre de Chabrignac.
1949, Hennessy ajunge intr-o expeditie polara in Arctic cu ajutorul lui Paul-Emile Victor care ia cu sine coniacul de trei stele al faimoasei marci.
1979, Maurice Fillioux creeaza coniacul Hennessy Paradis, o simfonie voluptoasa de arome obtinute din cele mai bune eau-de vie.
In 1996, Yann Fillioux, cel de-al saptelea membrul al familiei Fillioux responsabil pentru crearea coniacurilor Hennessy, ofera fanilor marcii un nou coniac de elita, Richard Hennessy.
Coniacul Hennessy ia nastere printr-un proces in 6 etape care necesita atentie si maiestrie. Totul incepe cu recoltarea mecanica a strugurilor Ugni Blanc de pe podgoria din Charente care se realizeaza atunci cand fructele se afla in stadiul ideal de coacere.
Procesul de distilare la Hennessy a ramas unul si acelasi timp de secole, iar precizia este trasatura lui definitorie.
Distilarea se are loc incepand cu octombrie si pana la finalul lui martie.
Alambicurile traditionale din cupru sunt atent monitorizate pentru ca vinul sa se transforme in eau-de-vie de cea mai inalta calitate. Procesul este lent si delicat pentru a conserva aromele vinului. Distilarea se face in doua etape. In cea de-a doua, bautura dobandeste un continut mai mare de alcool. Cei de la distilerie nu folosesc in coniacul final decat bautura obtinuta la mijlocul procesului, asa numita ‘inima’ a lichidului distilat.
Astfel din circa 12 kg de struguri se obtin 9 litri de vin din care in final ramane doar un litru de eau-de-vie la finalul distilarii.
Apoi, incepe etapa de maturare pentru aceste eau-de-vie pure care mentin esenta strugurilor. Maturarea se face in diferite tipuri de butoaie si dureaza ani de zile pana cand bautura ajunge sa dezvolte aromele si culoarea pe care distilatorul o doreste.
La ora actuala, Hennessy se mandreste cu cea mai mare colectie de eau-de-vie din lume, avand peste 350,000 de butoaie cu aceste bauturi pe care le pastreaza in 65 de pivnite. Unele dintre ele au o vechime de peste 200 de ani.
Pentru a produce coniacul Hennessy, e nevoie de ajutorul expertului in arta blendingului si a unui comitet de degustare. Expertul alege cele mai bune eau-de-vie care se vor folosi in compozitia coniacului. In prezent acest expert este Renaud Fillioux de Gironde care reprezinta a 8-a generatie de maestri din familia sa care lucreaza pentru Hennessy. Inainte de a deveni Master Blender pentru marca de coniac, el a facut parte timp de 10 ani din comitetul de degustare. Acest comitet se reuneste de mai bine de doua secole zilnic la ora 11:00 pentru a degusta eau-de-vie si a selecta cele mai bune variante care vor fi incluse in coniacul Hennessy.
In final, dupa ce maestrul si comitetul ajung la o concluzie cu privire la variantele de eau-de-vie acceptate, are loc ultima faza din procesul de productie prin care aceste bauturi sunt amestecate, rezultatul fiind un coniac cu nuante si calitati unice.
La urma, coniacul Hennessy este imbuteliat, chiar la sediul distileriei, iar apoi porneste in calatoria care il duce pe rafturile barurilor si mesele consumatorilor.
Iata cateva dintre aceste coniacuri deosebit de apreciate pe care le poti savura prin intermediul Crush:
Acest coniac bine-echilibrat si plin de viata exprima din plin maiestria si esenta marcii Hennessy.
VS marca Hennessy este unul dintre cele mai apreciate coniacuri din lume. Acesta este maturat in butoaie noi de stejar pana cand dobandeste arome intense si un caracter indraznet.
Hennessy XO este un coniac profund si puternic care invecheste in butoaie noi si devine mai rotund cu trecerea timpului. XO se remarca prin aromele de fructe uscate care cuprind gura intr-o imbratisare calduroasa. Apoi, coniacul devine mai picant si provoaca simturile cu note de piper si ciocolata.
https://www.hennessy.com/en-int
Regiune: Cognac, Franta
Cumpara bauturi Hennessy, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Hennessy