Tequila Herradura este o marca de renume international. Aceasta va ramane in istoria tequilei drept marca ce a inventat varianta reposado a faimoasei bauturi. Afla ce face Herradura o distilerie cu adevarat unica si ce evenimente i-au marcat drumul in cei peste 50 de ani de activitate.
Distileria Herradura a fost fondata in 1870 de catre Felix López. Inainte de aceasta, casa care gazduieste si astazi distileria ii apartinea parintelui Padre Feliciano care a construit-o in 1826 si a numit-o „Hacienda del Padre”, adica locuinta preotului.
In 1858, fina lui Feliciano, Josefa Salazar, a mostenit casa si l-a angajat pe Félix López sa gestioneze distileria aflata acolo. Incepand din 1866, Felix López a preluat distileria si terenurile inconjuratoare pe care se cultivau agave. Felix a redenumit casa Hacienda San José de Refugio. Apoi, acesta a inregistrat-o oficial ca producator de tequila in 1870. Aceasta data cheie se intalneste pana in ziua de azi pe eticheta sticlelor de Herrradura.
Felix s-a casatorit cu Carmen Rosales si au avut doi copii, Aurelio si María de Jesús. Impreuna, au gestionat distileria pentru mult timp ca pe o afacere de familie, modernizand pentru totdeauna procesul de productie al tequilei. Distileria construita de catre Felix si Rosales a fost folosita pana in 1963. Dupa moartea lui Felix, Rosales si fratele ei au ramas la conducerea distileriei, mai apoi aceasta fiind preluata de fiul lui Rosales, Aurelio. Acesta a fost si cel care a dat distileriei actualul nume, Herradura, care inseamna potcoava, element simbolic intalnit pe sticlele de tequila.
Numele vine de la o poveste conform careia Aurelio ar fi gasit o potcoava aurie in campul de agave in timp ce inspecta plantele.
Aurelio a ramas la conducerea distilerie pana in anii 1920. Apoi, Herradura a fost preluata de catre verisorul sau David Rosales. Acesta a mentinut traditia si a continuat sa produca tequila exclusiv din agave, cu toate ca majoritatea producatorilor isi alterau reteta pentru a reduce costurile.
Herradura a ramas o afacere de familie pentru mai bine de un secol. In anii ’90, unii dintre membrii familiei au inceput sa isi vand partea de companie investitorilor straini. In 2004, toate partile detinute de straini au fost recuperate, iar Herradura a devenit din nou o marca 100% mexicana. In acea perioada Herradura se bucura si de o treime din vanzarile de tequila de pe piata domestica.
In 2007, Herradura a fost vanduta companiei americane Brown-Forman care detine si alte marci mari de bauturi spirtoase precum Jack Daniel’s si Finlandia. Astazi, aceasta tequila se gaseste in peste 130 de tari din intreaga lume.
Tequila reposado, varianta inventata de Herradura, se distinge de celelalte prin faptul ca se „odihneste” in butoaie de stejar intre 2 si 12 luni.
Numele sau „reposado” care insemna „odihnit” sugereaza acest proces prin care bautura se rafineaza si dobandeste arome noi.
Prima tequila reposado marca Herradura a fost realizata in 1974. La ora actuala, acest tip de tequila este produs de numeroase alte distilerii si este cea mai populara tequila consumata in tara de origine a bauturii, Mexic.
Herradura este o distilerie cu o lunga traditie care isi conserva metodele si tehnicile de preparare a tequilei. Distileria foloseste un proces de fermentatie 100% natural. Procesul de maturare depaseste standardele stricte guvernamentale impuse in Mexic pentru productia de tequila. A fi mereu deasupra acestor standarde ajuta distileria sa obtina una dintre cele mai bune si apreciate game de tequila din lume. Diversele tipuri de tequila produse de Herradura au perioade foarte lungi de maturare care dureaza intre 11 zile si 49 de luni.
Un alt lucru prin care Herradura a iesit in evidenta este egalitatea pe care a marcat-o in domeniul specialistilor in tequila. Casa Herradura a fost prima distilerie din lume care a angajat ca maestru distilator o femeie. Este vorba despre experta Teresa Lara López care a lucrat in cadrul distileriei timp de 30 de ani, contribuind cu mult la perfectionarea tequilei Herradura.
Pentru a lasa o amprenta cat mai mica asupra mediului inconjurator, distileria Herradura foloseste diverse practici sustenabile. Acestea sunt integrate in toate etapele procesului de productie. Cateva exemple sunt efortul de reducere a deseurilor, purificarea apei si cresterea eficientei energetice. Pentru aceste eforturi, in 2015, distileria a fost singura care a primit Premiul Pentru Excelenta Mediului de la PROFEPA, Avocatul Federal al Mexicului pentru Protectia Mediului.
In functie de durata perioadei de maturare, gama tequila Herradura se imparte in patru sortimente:
Herradura Añejo
Añejo se poate mandri cu peste 50 de medalii dintre care 18 de aur castigate la diverse competitii de bauturi spirtoase. Aceasta tequila are o finete remarcabila, rezultat al celor 25 de luni petrecute in butoaie care o ajuta sa invecheasca la perfectie. Herradura Añejo este produsa din 1962. Inca de pe atunci, distilatorii au pastrat aceeasi traditie de a matura tequila cu 13 luni mai mult decat o impune standardul. Rezultatul este o bautura suava, de culoarea chihlimbarului, cu note de agave, stejar si fructe uscate.
Herradura Reposado
Herradura Reposado este prima tequila de tip reposado din lume, o tequila care a cucerit peste 20 de medalii de aur incepand din 2006. Aceasta tequila care invecheste timp de 11 luni in butoaie dobandeste o culoare intensa de chihlimbar si note seducatoare de vanilie, unt si agave. Stejarul american care gazduieste aceasta bautura fina ii ofera si un final dulce si usoare note de condimente.
Herradura Silver
Herradura Silver este tequila alba marca Herradura care invecheste peste 40 de zile in butoaie de stejar american pentru a dobandi un gust delicat si proaspat. Acest proces lung de maturare ii asigura culoarea foarte deschisa si un gust unic si robust de agave rumenite, vanilie si lemn. Aceasta tequila incanta simturile si cu note de miere, condimente si ierburi.
Regiune: Mexic, America Centrala
Cumpara bauturi HERRADURA, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu HERRADURA