Descriere KIR-YIANNI The Fallen Oak 2019 PGI Imathia
KIR-YIANNI The Fallen Oak este un vin echilibrat si foarte concentrat, combina expresiile tipice ale celor trei soiuri principale din acest cupaj Yiannakohori.
- Arome complexe de fructe rosii se afla pe un fundal de cafea, cacao, crusta de paine si vanilie,
- La palat este moale, cu taninuri discrete, aciditate echilibrata si un postgust persistent, imbogatit cu note elegante de pamant.
- Fructat, rotund si bogat, cu taninuri catifelate si stejar bine integrat.
Origine
- PGI Imathia, regiunea viticola Naoussa, nord-estul Greciei.
Selectie de parcele din podgoriile private din Yianakohori, nord-vestul Greciei.
Podgoria este impartita in 42 de parcele distincte, cu mezoclimat diferit, in functie de orientare, inclinare si tip de sol.
- Viile au o expunere totala sud-estica la o altitudini cuprinse intre 230-320 m.
- Malul si argila se gasesc in proportii diferite, in functie de parcela,
- Precipitatiile sunt abundente in timpul iernii si primaverii, dar vara este secetoasa mereu astfel incat de obicei se aplica o irigare prin picurare minima pentru a preveni stresul indus de caldura.
- Densitatea de plantare variaza de la 3.500 la 4.000 la hectar,
- Randamentul mediu al culturii se mentine sub 2,5 kg / vita de vie.
Cupaj Xinomavro 50%, Merlot 30%, Syrah 20%.
Vinificatie
- Sortare riguroasa a strugurilor pe banda rulanta,
- 3-4 zile de macerare la rece (10-12 °C),
- Soiuri vinificate individual la temperaturi controlate de 26-27 °C.
- Fermentatia malolactica are loc in rezervoare din inox.
- La inceputul lunii ianuarie, vinurile noi sunt puse la maturat in butoaie de stejar american si frantuzesc.
- Cupajul final este compus dupa ce vinurile au maturat timp de 6 luni in butoaie de stejar.
- Cupajul final este finisat minimal si nefiltrat.
Fereastra de consum / potential de invechire: + 10 ani.