Kreinbacher, Ungaria

Kreinbacher

Crama Kreinbacher a fost fondata de József Kreinbacher, primele podgorii achizitionandu-se la Somló în 2002. De atunci, procesul de replantare a vitei de vie si dezvoltarea viticulturii si a cramei au fost continue pentru a crea vinuri care exprima caracterul acestui terroir unic.

Domeniul Kreinbacher se intind momentan pe 60 de hectare cultivate ecologic.

Pe langa cele 60 de hectare crama vinifica anula si struguri proveniti de pe alte 20-30 de hectare de vita din regiunea Somlo Hegy, cea mai mica regiune viticola din Ungaria.

2011 reprezinta o borna importanta in dezvoltarea domeniului Kreinbacher, in acest an au fost finalizate lucrarile la noua crama centrala si cramele de vin spumant.

In 2014, Domeniul Kreinbacher a prezentat primele sale vinuri spumante elaborate aici, deschizand un nou capitol in istoria regiunii.

Camere cu design interior unic, un bistro si un bar de vinuri ii asteapta aici pe vizitatorii care doresc sa descopere vinurile si podgoriile din Somló sau sa invete despre procesul vinificarii spumantelor urmand metoda traditionala / Méthode Traditionnelle.

Depre mica regiune viticola Somlo Hegy

Acum 4-5 milioane de ani a inceput istoria regiunii viticole Nagy-Somló. Acela a fost momentul in care lava a erupt si bazaltul solidificat a iesit treptat din valea bazinului secat.

Pietrele solide si rezistente care acopereau muntele au protejat subsolul aluvionar de eroziune si de fortele devastatoare ale vantului si raurilor. Acesta este motivul pentru care Somló este atemporal, si poarta termenul expresiv maghiar de „munte martor”.

Vinurile rezultate din acest terroir sunt extrem de minerale, concentrate si se dezvolta lent - sunt faimoase pentru longevitatea lor.

Parcelele podgoriilor Kreinbacher se bucura de un substrat perfect sub monolitii de bazalt.

Principalele soiuri de struguri cultivate aici sunt: Juhfark, Furmint, Riesling Italian si Hárslevelű.

Pe langa acestea, in podgoriile Kreinbacher s-a inceput plantarea de Syrah, acesta castigand in timp recunoastere in randul viticultorilor traditionali din zona.

Spumantele Kreinbacher

"Futur Classique identifica nucleul vinurilor spumante Kreinbacher, principiile si scopul pe care il urmam. Este cadrul pentru toate metodele, regulile si filozofia care stau la baza activitatilor noastre. In acelasi timp, este substanta know-how-ului pe care il construim in timpul elaborarii vinurilor noastre – cunostintele care se vor manifesta mereu in fiecare picatura din vinurile noastre efervescente."

Cunoastere, Terroir si MÉTHODE TRADITIONNELLE

Echipa proprietatii este indrumata de maestrul de crama Christian Forget din Champagne, acesta impartaseste experienta sa in utilizarea metodei traditionale de producere a vinului spumant. 

Valoarea timpului

Timpul domneste in pivnitele Kreinbacher. Invechirea in sticla pe drojdie dureaza 24-36 de luni, mai mult decat dublul duratei minime reglementate pentru vinurile spumante de calitate. Aceasta perioada poate fi uneori prelungita, dar reducerea nu poate fi niciodata o optiune.

PRECIZIA din CRAMA

Pe parcursul procesului complex de producere a vinului spumant, fiecare detaliu necesita atentie deplina.

Crama Kreinbacher foloseste prese Coquard la fel ca cele din Champagne. De asemenea se acorda o atentie deosebita la temperatura din pivnitele unde vinurile sunt fermentate si maturate. Aplicarea tehnologiilor moderne este o necesitate.

FURMINT - Soiul emblematic de struguri din Somló

Scopul Cramei Kreinbacher este acela de a crea vinuri de baza neutre in stil reductiv care sa fie suficient de sofisticate pentru a-si desavarsi destinul.

Prin urmare, se recolteaza strugurii de pe versantii estici din Somlo, cei mai racorosi, in timp ce se cronometeaza cu precizie toti pasii cheie si se selecteaza manual doar ciorchinii perfecti si complet sanatosi.

STIL si ECHILIBRU

Fiecare vin spumant Kreinbacher este completat prin stabilirea dozajului corect doar dupa decizia comisiei de degustare. De la Brut Nature la Brut si Extra Dry, toate tipurile de vinuri spumante sunt menite sa atinga un echilibru rafinat.

Echipa de vinificatori impreuna cu Christian Forget, maestrul de pivnita, si Paul Bara consultantul din regiunea Champagne accepta aceasta provocare impreuna an de an.

https://www.kreinbacher.hu/ 

Regiune: Somlóhegy, Ungaria

Kreinbacher - Produse, Oferte

Filtrele aplicate: Kreinbacher

Kreinbacher, Ungaria - Vinuri, bauturi

Cumpara bauturi Kreinbacher, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Kreinbacher

Savureaza mai MULT mai IEFTIN! Pachete de vinuri pentru experiente multiple la reducere! Vezi ofertele >>
pack promo
COSUL MEU
Continua cumparaturile