Descriere La MOTTE Syrah 2017 Franschhoek Africa de Sud
La Motte Syrah este o adevarata expresie a terroir-ului Franschhoek, unde microclimatul de pe versantii muntilor si de pe fundul vailor adauga complexitate caracterului elegant al vinului.
- Vinul Syrah de la Franschhoek este caracterizat de o fructuozitate naturala care include fructe de padure rosii si dud,
- In timp ce un mic procent de Durif ofera culoare, fructe inchise la culoare / prune si textura.
- Una dintre parcelele de vita de vie este bine expusa la umbra induce condiment de piper negru, clar sesizabil la palat.
- Aromele de lemn sunt bine integrate, iar gustul are o textura cremoasa.
Origine
- Western Cape, Cape Winelands, Franschhoek, Africa de Sud.
Domeniile La Motte - 75 de hectare de podgorii - sunt situate in mijlocul frumoasei regiuni Cape Winelands, nu departe de orasul Franschhoek. La crama La Motte, vinificatia traditionala este combinata cu tehnologia de vinificatie de ultima generatie pentru a produce vinuri premium de cea mai inalta clasa.
- Podgoriile Syrah de la La Motte Wine Estate au intre 10 si 30 de ani,
- Raspandite pe diferite blocuri cu profiluri de sol variate la altitudini cuprinse intr 200 si 300 de metri deasupra nivelului marii.
- Solul este pe substrat de gresie si granit si variaza de la o textura mai grea de-a lungul versantilor la o textura nisipoasa, bine drenata, inspre vai.
- Diferitele clone si microclime de pe domeniu confera vinului caracteristici diferite.
Vin varietal - Syrah.
Vinificatie
- Strugurii au fost raciti peste noapte, inainte de a fi dezbroboniti 100%,
- Boabele s-au asezat in rezervoare de otel inoxidabil.
- Fermentat cu drojdii selectionate la temperatura controlata, 24 - 28 °C.
- Doua pompari zilnice, cu o buna aerare.
- Vinul a fost maturat in butoaie de stejar francez de 300 de litri, dintre care 30% noi.
- Pentru a imbunatati culoarea si extractia, a fost adaugat 15% Durif.
- Vinul a fost imbuteliat in octombrie 2018 - 15.000 de cutii (6 x 750 ml) si 300 de magnum-uri.
- Aciditate: 5,6 g/l.
- Zahar rezidual: 2,3 g/l.
- pH: 3,44.
Fereastra de consum: 2022 - 2027.