Descriere La MOTTE The Pierneef COLLECTION Sauvignon Blanc 2020
Acest cupaj Sauvignon Blanc - Semillon incanta prin aroma sa eleganta. A fost imbuteliat cu exceptional de putin zahar rezidual. Asa cum ne putem astepta in mod natural de la un vin din gama de vinuri de inalta calitate, acest sud-african incanta in mod natural cu cel mai fin echilibru. Gustul nu are neaparat nevoie de zahar rezidual. In final, acest tanar din regiunea viticola Franschhoek a Western Cape tremura cu o lungime frumoasa si mineralitate.
- Vinul curge cu o culoare galben pai in pahar.
- Este alimentat de un picant usor si exceleaza din arome puternice de citrice.
- In gust regasim o explozia gustativa de ardei verde si agrise, intr-un mod foarte elegant,
- Nuante de papaya, grapefruit roz si kumquat.
- Note de boabe de cacao, vanilie si condimente orientale.
- Cu un final mineral de lunga durata.
Origine
- Western Cape, Cape Winelands, Franschhoek, Africa de Sud.
- Strugurii pentru acest vin provin din diferite podgorii din raionul Elim (78%):
- Majoritatea solurilor au origine de sist, cu potentialul mediu.
- Datorita conditiilor racoroase se mentine fertilitatea scazuta, cu un randament de aproximativ 6 tone/ha.
- Si din Elgin (22%), solurile de aici sunt mai adanci, cu un potential de fertilitate mai mare si un randament de aproximativ 8 tone/ha.
Cupaj 85% Sauvignon Blanc, 15% Semillon.
Acest Sauvignon Blanc face parte din colectia de vinuri premium La Motte, reprezinta un omagiu adus artistului sud-african Jacob Hendrik Pierneef (1886 – 1957), renumit pentru maiestria sa in portretizarea frumusetii neimpodobite a peisajului sud-african si a arhitecturii sale. Inspiratia pentru linogravurile unice de pe modelele etichetei a fost obtinuta dintr-o editie limitata de 128 de imprimeuri linogravuri Pierneef expuse in Muzeul La Motte de pe proprietatea din Franschhoek.
Vinificatie
- Macerat 14-16 ore in contact cu pielitele,
- Fermentat in rezervoare de otel inoxidabil la temperatura controlata ~ 14 °C,
- Vinul a fost scos de pe drojdia grea si lasat pe drojdia fina timp de 5 luni, urmat de cupajare.
- Imbuteliat in august 2021 ~ 3 000 de cutii (6 x 750 ml).
- Aciditate: 6,2 g/l.
- Zahar rezidual: 2,1 g/l.
- pH: 3,34.
Fereastra de consum: 2022 - 2028.