Descriere La MOTTE The Pierneef COLLECTION Syrah Viognier 2017
Acest cupaj rosu si alb Syrah - Viognier, cu stilul sau bogat si fructat, este un partener versatil pentru mancare, deoarece structura si condimentul din Syrah, precum si nuantele florale ale Viognier se completeze reciproc.
- Aroma intensade fructe rosii, dude, tonuri florale, anason si piele.
- Taninurile fine mangaie palatul si sunt sustinute de piper verde picant
- Totul se incheie cu un final de lunga durata.
Origine
- Western Cape, Cape Winelands, Franschhoek, Africa de Sud.
- Podgoriile Elim, soluri cu un continut ridicat de ferocret (piatra de cafea),
- Conditiile racoroase din aceasta zona au dus la un randament natural scazut de ~ 5 tone/ha.
- Podgoriile Walker Bay in sisturi putin adanci,
- De asemenea, cu randament scazut din cauza conditiilor de seceta, a vantului si a solurilor de sist putin adanci.
- Si podgoriile Franschhoek in gresie si granit - soluri adanci, nisipoase.
- Franschhoek Viognier a fost ales din cauza coacerii sale tarzii si a fost recoltat impreuna cu Shiraz pentru a cofermenta.
Cupaj 95% Shiraz, 5% Viognier.
Acest cupaj Syrah-Viognier face parte din colectia de vinuri premium La Motte, reprezinta un omagiu adus artistului sud-african Jacob Hendrik Pierneef (1886 – 1957), renumit pentru maiestria sa in portretizarea frumusetii neimpodobite a peisajului sud-african si a arhitecturii sale. Inspiratia pentru linogravurile unice de pe modelele etichetei a fost obtinuta dintr-o editie limitata de 128 de imprimeuri linogravuri Pierneef expuse in Muzeul La Motte de pe proprietatea din Franschhoek.
Vinificatie
- Strugurii din diferitele podgorii Shiraz au fost recoltati in momente diferite.
- Strugurii Viognier au fost adaugati in unele dintre rezervoare pentru cofermentare.
- Recoltare si sortare manuala, apoi fermentare fara ciorchine.
- Pompari regulate in timpul fermentatiei la aproximativ 25 °C.
- Macerat 15 zile in contact cu pielitele,
- Vinul de curgere si vinul presat au fost puse impreuna in butoaie de 300 de litri si maturate timp de 14 luni.
- 55% din butoaie au fost noi.
- Dupa cupajare vinul a fost returnat in butoaie pentru inca 4 luni inainte de imbutelierea din noiembrie 2018.
- Au fost imbuteliate 16.500 de cutii (6 x 750 ml) si 1.000 de magnum-uri.
- Aciditate: 6,0 g/l.
- Zahar rezidual: 2,8 g/l.
- pH: 3,46.