Descriere LAFITE Blason de L’Evangile Pomerol 2018
Al doilea vin de la Château l’Évangile din Pomerol.
- Culoare profunda, densa, cu straluciri de violet.
- Nas rafinat, proaspat, cu arome subtile si elegante de mocha.
- Generos la palat cu note fructate de zmeura si cirese Morello.
- Taninurile coapte, delicate, bine acoperite contribuie la puterea si lungimea vinului.
- Finisajul este subtil si neted.
Origine
- Apelatiune: Appellation d`origine contrôlée / AOC Pomerol.
- Domeniu / Podgoria: Château l`Évangile.
- Le second vin du Château l’Évangile.
- Franta / Bordeaux / Mal Drept / Libournais / Pomerol.
Cupaj: 60% Merlot, 40% Cabernet Franc.
Terroir
Strugurii selectati pentru Blason provin din pante argiloase si nisipoase, cu un subsol argilos. Aceste soluri mai usoare permit o mai buna patrundere a radacinilor si asigura o aprovizionarea cu apa ceva mai regulata si mai putin limitativa.
Vinul rezultat este suplu si elegant, mai usor ca stil si mai bogat in fructe decat Grand Vin, facandu-l mai accesibil in tinerete.
Vinificare
- Fermentat in cuve de beton cu temperatura controlata, timp in care se efectueaza unele pompari usoare pentru a imbunatati extractia.
- Vinul este apoi lasat la macerat fara interventie externa.
- Dupa macerare, 80% din vin a fost transferat in butoaie de stejar francez care au tinut un vin, iar 20% in cuve pentru conversie malolactica si o perioada de maturare de aproximativ 16 luni.
- Maturat 15 luni in butoaie de stejar francez de 2 ani.
- Productie medie anuala: 1.000 - 2.000 de casete (X12 butelii).
Vintage 2018
In acest an gerul a obligat la o selectie extraordinara in cadrul parcelelor, marcand cu meticulozitate viile afectate de inghet si cele care fusesera crutate, iar acest lucru a continuat pana la recoltare, care a necesitat o sortare complicata.
- Merlot a fost recoltat in perioada 19 septembrie - 2 octombrie,
- Cabernet Franc a fost cules intre 25 septembrie si 1 octombrie.
O macerare clasica de 30 de zile si cupajele promitatoare din ianuarie au confirmat impresiile unui vintage cu echilibru intre mare prospetime aromatica, calitatea taninurilor si lungime.
Recomandari
- Decantare de aproximativ o ora.
- Ideal a fi servit la o temperatura de 16-18°C.
Potential de invechire: 2020-2035.
Aprecieri & Note de Degustare
- Robert Parker / WA - 91-93
- James Suckling - 93-94