Descriere LAFITE Blason de L’Evangile Pomerol 2019
Al doilea vin de la Château l’Évangile din Pomerol, opulent si ademenitor. Acest Pomerol reflecta foarte bine sticistic vintage-ul 2019 prin fructele sale suave, suculente si cu textura generoasa.
Nu se simte ca si un al doilea vin, nu este nimic subtire la acest vin. Se simte delicios si dens, dar accesibil si deschis pentru consum inca de acum.
- Nasul incepe cu straturi de cirese negre, vanilie carbonizata, cacao, tutun, stejar picant si coulis de afine.
- Taninurile se simt coapte si exista un element exotic in vin cu aciditate destul de scazuta si fructe foarte suculente.
- Un finisaj lustruit sugereaza cuisoare si coacaze cu note de ciocolata neagra.
Lucruri grozav de la DBR Lafite.
Origine
- Apelatiune: Appellation d`origine contrôlée / AOC Pomerol.
- Domeniu / Podgoria: Château l`Évangile.
- Le second vin du Château l’Évangile.
- Franta / Bordeaux / Mal Drept / Libournais / Pomerol.
Cupaj: Merlot (~85%), Cabernet Franc (~15%).
Terroir
Strugurii selectati pentru Blason provin din pante argiloase si nisipoase, cu un subsol argilos. Aceste soluri mai usoare permit o mai buna patrundere a radacinilor si asigura o aprovizionarea cu apa ceva mai regulata si mai putin limitativa.
Vinul rezultat este suplu si elegant, mai usor ca stil si mai bogat in fructe decat Grand Vin, facandu-l mai accesibil in tinerete.
Vinificare
- Fermentat in cuve de beton cu temperatura controlata, timp in care se efectueaza unele pompari usoare pentru a imbunatati extractia.
- Vinul este apoi lasat la macerat fara interventie externa.
- Dupa macerare, 80% din vin a fost transferat in butoaie de stejar francez care au tinut un vin, iar 20% in cuve pentru conversie malolactica si o perioada de maturare de aproximativ 16 luni.
- Maturat 15 luni in butoaie de stejar francez de 2 ani.
- Productie medie anuala: 1.000 - 2.000 de casete (X12 butelii).
Vintage 2019
- Dupa o iarna blanda, primavara a fost racoroasa, cu unele avertismente de inghet in aprilie si la inceputul lunii mai, cresterea fiind destul de lenta cu desfacerea mugurilor pe 25 martie.
- Inflorirea a decurs fara probleme in jurul datei de 4 iunie, urmata de ploi abundente la inceputul lunii.
- Au fost doua valuri de caldura in timpul verii, dupa care august a fost relativ calm, punctat de cateva vraji ploioase binevenite.
Impreuna, acesti factori au dus la o coacere uniforma.
Un centimetru de ploaie de la inceputul lunii septembrie a permis obtinerea strugurilor in perfecta stare de sanatate, ajunsi la maturitate optima. In ciuda faptului ca boabele sunt putin mai usoare, Cabernet Franc a dezvaluit o mare eleganta si prospetime, insotind perfect puterea Merlotului.
- Recoltele au avut loc in perioada 13 septembrie – 3 octombrie.
Recomandari
- Decantare de aproximativ o ora.
- Ideal a fi servit la o temperatura de 16-18°C.
Potential de invechire: 2027-2039.