Champagne
8 produsePartile egale de Chardonnay si Pinot Noir scot in evidenta note de pere si cirese, cu aciditate vie si mineralitate delicata.
Podgorii: 100% Grand Cru
Cupaj: 50% Chardonnay, 50% Pinot Noir.
Laurent-Perrier alege sa faca editie vintage foarte rar, selectand doar cei mai buni ani. Acest lucru face ca Brut Millésimé sa fie o sampanie rara si remarcabila, care exprima in mod clar caracterul specific al fiecarui vintage in stilul Laurent-Perrier. Este imbuteliat si învechit in pivnitele lui Laurent-Perrier timp de aproape 8 ani inainte de a fi degorjat si eliberat.
Dupa o iarna ploioasa, dar blanda, fara perioade prelungite de frig, a venit primavara cu cateva ingheturi localizate. Vremea racoroasa a revenit in iunie. Dupa aceea, pana toamna tarziu, vremea a fost luminoasa, cu perioade lungi de zile cu soare.
Zilele lungi, calduroase, si noptile racoroase din septembrie au dat strugurilor o aciditate excelenta in perioada de recoltare. Anul 2008 devine rapid unul dintre cele mai bune de la renumitul, si acum legendarul 2002.
Acest vin are un potential de invechire remarcabil. Va indemnam sa cedeti tentatiei si sa cumparati cel putin 2 sticle - una pentru a va rasfata acum si alta pentru a-l savura peste cativa ani.
De cand este inca tanar, aceasta sampanie are toate elementele maretiei. Produs din podgorii Grand Cru, echilibreaza deja fructele albe coapte cu o structura ferma care va imbatrani bine. Spumantul este relativ sec si are multa aciditate, ceea ce va ajuta si la longevitate.
Aceasta este o sampanie solida si foarte densa, cu o textura fenolica si bogata. Straturi de mere fierte si coaja usoara de lamaie. Briosa si crusta usoara de placinta in postgust. Postgust proaspat si relativ uscat.
Brut Millésimé 2008 se arata frumos astazi, desfasurandu-se in pahar cu arome de mar verde, pere, ulei de portocale, condimente si paine proaspata. Mijlociu spre plin, stralucitor si precis, mousse de perna, se incheie cu un finisaj patrunzator. Aceasta imbatraneste foarte gratios.
O sampanie fin impletita, definita de o aciditate bine taiata, care incadreaza note de pere asiatice, cirese albe, migdale taiate si floare de sal. Perlajul prezinta o vascozitate cremoasa minunata. Pe final ies note de citrice si condimente.