Casa Champagne Laurent Perrier este situata la 30 de minute in afara orasului Reims, in satul Grand Cru Tours-sur-Marne. Casa creeaza sampanii proaspete, elegante si pline de finete, cu accent pe vinificatia reductiva. Puritatea fructelor este captata la fiecare inghititura.
Laurent-Perrier a fost infiintat in 1812 si a fost prima casa de sampanie independenta detinuta de o familie.
Numele „Laurent-Perrier” a fost creat de Mathilde Emilie Perrier, vaduva lui Eugène Laurent, care a combinat cele doua nume de familie dupa extinderea Casei.
Fiica ei a mostenit Casa in 1925 si a vandut-o in 1939 lui Marie-Louise Lanson de Nonancourt. Aceasta din urma, vaduva si mama a patru copii, a achizitionat Domaine Laurent-Perrier si a condus afacerea, in timp ce doi dintre fiii ei, Maurice si Bernard, s-au alaturat Rezistentei Franceze.
Casa a fost construita in jurul a 4 convingeri puternice: amestec, un stil unic, soiul de struguri Chardonnay si inovatie.
Dupa razboi, fiul ei Bernard a inceput sa invete despre afaceri si procesul de vinificatie pentru a devenit CEO in 1948. Bernard a studiat la Lanson pentru a intelege si a invata abilitatile necesare pentru a reusi. Stilul Laurent-Perrier de eleganta, prospetime si finete a fost stabilit sub Bernard.
Casa a fost lider in industria sampaniei, creand una dintre primele sampanii roze si stilul Ultra Brut (Brut Nature) inainte ca aceste stiluri sa fie in voga.
Desi a fost fondat initial in 1812, numele Champagne Laurent-Perrier a fost conceput abia in 1964. Bernard de Nonancourt a fost cel care a initiat ascensiunea lui Laurent-Perrier la faima mondiala de acum.
Una dintre cele mai importante figuri ale Champagne din secolul al XX-lea, el a preluat oficial conducerea in 1948, dupa o ucenicie de trei ani la Casele Delamotte si Lanson. In mandatul sau de 62 de ani, productia a crescut de la 80.000 de sticle anual la peste opt milioane.
Sub de Nonancourt, Laurent-Perrier a fost prima casa care a folosit cuve din otel inoxidabil si prima casa care a creat atat o sampanie cu doza zero (Ultra Brut), cat si un cuvée de prestigiu multi-vintage (Grand Siècle).
Din pacate, de Nonancourt a murit in 2010, iar Laurent-Perrier este acum condus de cele doua fiice ale sale, Alexandra si Stéphanie, alaturi de maestrul de pivnita Michel Fauconnet si a devenit unul dintre cei mai mari producatori din regiune, ele fiind probabil cele mai cunoscute pentru Cuvée Rosé, cea mai recunoscuta sampanie rosé de pe planeta.
Casa se asigura de calitatea strugurilor folositi lucrand cu aceleasi familii de cultivatori an de an. Relatia cu cultivatorii este extrem de importanta pentru Laurent Perrier, deoarece detin doar 10% din strugurii necesari pentru a-si produce sampaniile.
Sampania Laurent-Perrier se bazeaza pe arta amestecarii:
Dincolo de vintage-urile rare, Laurent-Perrier aduce aceasta arta la apogeu cu Grand Siècle.
Chardonnay sta la baza stilului Laurent-Perrier.
Acest soi de struguri aduce Brut Sans Année din „La Cuvée” in sampaniile Casei, cele mai prestigioase Cuvée-uri, aducand prospetimea, eleganta si puritatea care fac stilul Laurent-Perrier atat de distinct.
Laurent-Perrier a fost avangardist in crearea de sampanie unica si eleganta de aproape 200 de ani, facand-o una dintre cele mai apreciate case de sampanie din lume si, de asemenea, cel mai mare brand de familie.
Laurent-Perrier a fost prima casa care a oferit succesiv cuvée-ul de dezvoltare Grand Siècle, Cuvée Rosé, Ultra Brut si Alexandra Rosé Millesimé.
Regiune: Champagne, Franta
Cumpara bauturi Laurent Perrier, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Laurent Perrier