Descriere Leopard`s Leap CULINARIA Grand Vin 2019
Grand Vin este un cupaj in stil Bordeaux, cu straturi complexe.
- Arome de fructe rosii, mirosuri negre subtile de coacaze cu tutun integrat si o nota de cedru,
- Perfect rotunjite cu un dud fructat in post-gust.
- Taninurile coapte asigura o structura ferma, eleganta.
Origine
- WO Western Cape, Africa de Sud.
- Strugurii provin in principal din zonele Stellenbosch si Darling.
Vita de vie este expusa la briza rece a marii, care contribuie la o perioada mai lunga de coacere, sporind dezvoltarea aromei. Solurile bine drenate si versantii reci, orientati spre sud, neexpuse la lumina directa a soarelui de dupa-amiaza, creeaza conditii ideale de crestere pentru aceste soiuri.
Cupaj Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (20%), Malbec (15%), Cabernet Franc (5%) si Petit Verdot (5%).
- Cabernet Sauvignon cultivat pe vita de vie "bush wine" in Darling si Stellenbosch pe pante orientate spre False Bay.
- Merlot, Petit Verdot si Cabernet Franc provin din zona Stellenbosch.
- Malbec este cultivat in Botriver.
Vinificatie
- Struguri recoltati si sortati manual,
- Recoltare individuala la maturitate optima,
- Fiecare soi a fost fermentat separat la temperaturi cuprinse intre 24 si 26 °Celsius.
- Vinificat cu interventie minimala, cu batonaj si pompari regulate pentru extragerea culorii si a aromei.
- Dupa fermentare, strugurii au fost presati si conversia malolactica a fost finalizata in baricuri.
- 20% din maturare a avut loc in butoaie de stejar francez de prima umplere,
- 80% in butoaie de a doua si a treia umplere.
- Componentele au fost pastrate separat timp de 16 – 18 luni.
- Ulterior, a avut loc cupajarea, urmata de imbutelierea vinului 3 luni mai tarziu.
- Aciditate totala: 5,7 g/l,
- pH: 3,62 g/l.
- Zahar rezidual: 2,6 g/l.