Descriere LEYDA Reserva Syrah 2020 DO Valle de Leyda
Vinurile Reserva sunt reprezentative pentru terroir-ul Leyda, cautand mereu sa respecte fructele si identitatea fiecarui soi de struguri. Vinurile provenite de aici sunt directe, proaspete si suculente.
- Aspect rubiniu cu nuante violete.
- Arome initiale de afine si coacaze negre, impreuna cu note picante de piper alb, foi de dafin si masline verzi.
- Vinul este suculent, fructat si picant, cu taninuri matasoase, bine rotunjite si un final lung.
Acest Syrah Reserva este un vin pur care este fidel soiului.
Are o mare intensitate aromatica, dezvaluind clar caracterul sau de clima rece.
Origine
- DO Valea Leyda, Chile.
- Podgoriile „El Maitén” (situate la 12 km de Oceanul Pacific).
- Soluri granitice - ce confera o senzatie vibranta in palat si suculenta; si argila rosie - aduce cremozitate si vascozitate
Strugurii provin dintr-o selectie de diferite parcele cu diferite niveluri de expunere si selectie clonala, sporind astfel complexitatea cupajului final.
- Randament mediu: 12 tone/ha.
Varietal - Syrah.
Clone: 174 si 525.
- Clona 174 ofera note picante de frunze de dafin si piper alb, o senzatie vibranta si suculenta in palat.
- Clona 525 ofera un nas parfumat, fructat, gura suculenta si arome de fructe.
- Este mai putin structurat decat clona 174.
Vinificare
- Struguri recoltati manual in ultima saptamana a lunii martie, la 23–24°Brix.
- Strugurii au fost dezbroboniti la crama si macerati la rece (8 - 10°C) timp de 4-5 zile.
- Fermentatia alcoolica a avut loc la 24°C–26°C timp de 12 zile cu pompari usoare de 3-4 ori pe zi.
- Dupa fermentare vinul a continuat sa macereze timp de 3 zile pentru a spori structura.
- Maturat timp de 12 luni in rezervoare de otel inoxidabil si baricuri folosite de stejar francez in care a avut loc si fermentatia malolactica.
- Cupajul final a constat din 37% vin maturat in otel inoxidabil si 63% in stejar francez.
- pH: 3,48.
- Aciditate totala g/L: 5,2 g/L.
- Zahar rezidual: 2,0 g/L.