Descriere Lichior ITALICUS Rosolio di BERGAMOTTO
Cuvantul „Rosolio” provine din latinescul „ros olis” tradus in romana ca „roua de dimineata”. Acest nume a fost dat deoarece fermierii recoltau ingredientele folosite pentru a face Rosolio dimineata devreme, cand concentratia de aroma era cea mai mare si, intamplator, recolta era plina de roua.
- Bergamota si arome delicate de citrice cu note de trandafir si lavanda in buchet,
- Gust proaspat, cu o usoara nota amara de bergamota, insotita de tonuri armonioase de musetel si gentiana,
- Final complex si de lunga durata.
Cateva retete de cocktail cu ITALICUS Rosolio di Bergamotto:
- ITALICUS Spritz: 50 ml ITALICUS, 100 ml Prosecco, 3 masline verzi, gheata.
- ITALICUS Fizz: 50 ml ITALICUS, 30 ml suc de lamaie, 10m ml sifon, 1 lingurita de sirop de zahar, gheata.
- ITALICUS Limonata: 50 ml ITALICUS, 100 ml limonada, rotiu de lamaie, balsam de lamaie, cateva frunze de melisa, gheata.
- NEGRONI Bianco: 50 ml ITALICUS, 50 ml Lillet Blanc, 50 ml London Dry Gin, 3 masline verzi, gheata.
Origine
- Distileria Torino Distillati, o distilerie de familie din Moncalieri (de langa Torino) infiintata in 1906.
- Bergamota provine din Calabria, dintr-o zona protejata UNESCO,
- Melisa, lavanda, trandafiri galbeni si gentiana din nordul Italiei,
- Lamaie cedro siciliana si musetel din Sicilia.
Fiecare ingredient folosit provine din Italia!
Pe vremuri, inainte de aparitia Vermouth & Amaro in Italia, Rosolio a fost principala bautura savurata de regele Savoiei si a servit adesea ca Aperitivo di Corte. La acea vreme, Rosolio era considerat „bautura regilor”.
Cojile de bergamota si cedro sunt infuzate in apa rece in procesul antic, traditional, numit sfumatura. Acest lucru elibereaza uleiurile esentiale inainte de a fi amestecate cu alte ingrediente, care au fost deja macerate pentru cateva zile.