MARTELL Cognac, Franta

MARTELL Cognac

Martell este un coniac cu o traditie de peste 300 de ani bazat pe o reteta transmisa din generatie in generatie din 1715. Precizia si timpul isi lasa amprenta asupra fiecarei sticle de Martell, impreuna cu locul in care coniacul este faurit. O bautura legendara, Martell a incantat consumatorii timp de secole, atat in tara sa de bastina, cat si la bordul Orient Express, in expeditii polare sau la nunti regale. Povestea sa de succes continua si in prezent, coniacul fiind unul dintre cele mai apreciate la nivel mondial. Descopera-i trecutul si calitatile. 

Povestea Martell

Casa de coniac Maison Martell a fost infiintata de Jean Martell care s-a mutat din Jersey, Marea Britanie, in Franta pentru a se dedica productiei de coniac.

Fiind o bautura autentica, aceasta trebuia neaparat sa ia nastere in regiunea franceza Charente, in zona viticola Cognac.

Acolo, Jean Martell ales ca locatie una dintre cele mai bune podgorii, cea din Borderies, una dintre cele mai mici zone cu statut cru din regiune. Jean a stabilit totodata legaturi puternice cu viticultorii din zona. Aceste relatii, dar si viziunea si integritatea sa au fost duse mai departe de sotia lui, Rachel Martell, dupa moartea sa in 1753. 

In 1783, dupa ce s-a recunoscut oficial independenta Statelor Unite, Martell exporta pentru prima data coniac in aceasta noua tara.

Faima coniacului Martell a ajuns insa nu doar in SUA. Acesta era deja apreciat de ceva timp in Marea Britanie unde regele George III a semnat in 1808 o licenta de import prin care se facea o exceptie pentru Martell. Coniacul putea sa fie exportat in Anglia in timpul blocadei. Tot Anglia a fost si prima tara in care Martell a exportat editia VSOP creata de catre stra-stranepotul lui Jean Martell, in 1831.

In 1838, Theodor Martell cumpara Chateau de Chanteloup, resedinta actuala a casei de coniac care este deschisa pentru vizitatori. 

In 1848, Martell incepe sa isi vanda coniacul in niste sticle unice cu o eticheta realizata in albastru si argintiu de un artist parizian.

Aceasta miscare a adus inovatie pe piata coniacului unde majoritatea producatorilor isi vindeau bauturile in simple butoaie. 

  • In 1858, Martell devine o marca internationala.
    • Atunci a avut loc primul export in China. 

 

  • In 1911, coniacul Martell se serveste la petrecerea de incoronare a regelui George V al Angliei.
  • Un an mai tarziu, Edouard Martell creeaza gama Martell Cordon Bleu, primul coniac extra old care poarta un nume propriu.
    • Lansarea acestui coniac a fost celebrata la prestigiosul Hotel de Paris din Monaco. 

 

In 1918, coniacul Martell este martor la un alt eveniment istoric, aceasta bautura servindu-se in timpul semnarii armistitiului Primului Razboi Mondial  in Franta, la Compiegne. 

In 1935, renumitul explorator Paul-Emile Victor ia cu el opt cutii de coniac Martell intr-o expeditie polara, facand marca si mai cunoscuta in intreaga lume. 

Anul urmator, Martell este vandut la bordul navei Queen Marry, cea mai luxoasa nava de croaziera transatlantica. 

  • In 1956, coniacul Martell este prezent la un mare eveniment din lumea mondena, casatoria dintre printul Rainier de Monaco si actrita Grace Kelly.
  • In 1957, presedintele Frantei ii ofera reginei Angliei Elizabeth II o sticla de Cordon Bleu in timpul primei sale vizite oficiale in Franta.
  • In 1971, o alta figura proeminenta din lumea politica, imparatul Japoniei Hirohito, primeste cadou o sticla de Martell Cordon Bleu in timpul vizitei sale in Franta.

 

  • In 1977, Martell incepe sa se vanda la bordul aeronavei Concorde care calatorea de la Paris la New York.
  • In 1986, pasagerii cursei speciale Orient Express cu ruta Venetia – Copenhaga se puteau delecta cu acest coniac.
  • In 2005, compania lanseaza o noua editie de coniac Martell XO cu o stical arcuita si usor de remarcat.
  • In 2006, Martell se alatura asociatiei Comite Colbert care reprezinta Franta in intreaga lume prin marcile sale de lux. 

 

In 2009, Martell lanseaza cea mai prestigioasa colectie a sa, L’Or de Jean Martell, simbolul excelentei acumulate in decurs de 300 de ani, iar in 2015, sarbatoreste aceste trei secole de existenta cu o petrecere la palatul Versailles la care au participat 300 de invitati internationali. 

  • In 2017, se lanseaza Martell Blue Swift, un coniac VSOP care celebreaza legatura dintre Martell si Statele Unite.
    • In acelasi an, se lanseaza si o noua editie de Cordon Bleu Extra.
    • Doi ani mai tarziu, ia nastere Martell XXO. 

Incepand cu 2021, Remy Savage se alatura casei Martell devenind ambasadorul sau si expertul in arta mixarii acestui coniac in diverse cocktailuri. 

Coniacul Martell 

Strugurii din zona Borderies au proprietati aparte datorita solului cu argila si silica. Aceasta compozitie confera coniacului Martell arome florale distinctive si o finete iesita din comun. Datorita terroir-ului din Borderies, coniacul Martell este cunoscut in intreaga lume pentru supletea si eleganta sa

In procesul de distilare casa de coniac Martell foloseste in continuare alambicuri traditionale de cupru. Una dintre particularitatile care definesc procesul de distilare este folosirea exclusiva a vinurilor albe pure din care au fost indepartate toate sedimentele. In acest fel se obtine o bautura eleganta care scoate la iveala toate aromele strugurilor. 

Pentru a crea un coniac perfect, cei de la distilerie controleaza cu atentie timpul si temperatura in procesul de distilare. Apoi, urmeaza faza de invechire in butoaie de stejar care poate dura ani intregi, timp in care coniacul isi defineste personalitatea.

Martell a folosit mereu doar butoaie din stejar cu granulatie fina.

Acestea isi lasa amprenta asupra coniacului, transmitand suplete si arome bine echilibrate de vanilie, fructe uscate, fructe rosii sau flori

Etapa de blending sau amestec este cea care da practic nastere acestor coniacuri faimoase. Dupa ce fiecare eau-de-vie s-a maturat suficient, minimul de doi ani, iar alteori pana la 70 de ani, acestea sunt depozitate in pivnita distileriei. Acolo se pastreaza uneori timp de secole, pana cand sunt folosite in mixul final care reprezinta coniacul Martell. Procesul atent prin care mai multe eau-de-vie unice sunt combinate pentru a crea o armonie perfecta este secretul gustului exceptional si imposibil de imitat al coniacului Martell. 

Martell VS

  • De un auriu profund, acest coniac renumit este extraordinar de suav si fructos.
  • Martell VS ofera un buchet cu arome puternice de prune, caise si lamai uscate.
  • Notele de fructe sunt intense, iar coniacul se simte foarte delicat la nivelul palatului. 

 

Martell VSOP

  • Martell VSOP se remarca prin notele intense de fructe.

Culoarea sa este un aramiu cu reflexii aurii. Aromele bine definite de fructe galbene precum pere sau caise sunt resimtite din plin, in contrast cu note de lemn si condimente.

  • Martell VSOP este un coniac elegant si echilibrat. 

 

Martell XO 

Martell XO este un coniac indraznet si puternic creat in spirit traditional. Acesta imbina esentele Grande si Petite Champagne intr-o bautura clasica eleganta.

  • Culoarea Martel XO este un auriu chihlimbar cu reflexii de mahon.
  • Coniacul ofera note de piper, coriandru, smochine, alune, fructe rosii, coacaze si santal. 

 

https://www.martell.com/en-ww/ 

Regiune: Cognac, Franta

MARTELL Cognac - Produse, Oferte

Filtrele aplicate: Martell Cognac

MARTELL Cognac, Franta - Vinuri, bauturi

Cumpara bauturi MARTELL Cognac, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu MARTELL Cognac

Cognac MARTELL XO

Cognac MARTELL XO

In reaprovizionare
Cognac MARTELL VS

Cognac MARTELL VS

In reaprovizionare
Savureaza mai MULT mai IEFTIN! Pachete de vinuri pentru experiente multiple la reducere! Vezi ofertele >>
pack promo
COSUL MEU
Continua cumparaturile