Povestea cramei incepe cu un marchiz din regiunea Salento, un economist de renume international, membru al Parlamentului Regatului Italiei, care a visat cum construieste si transforma Li Veli intr-un loc prosper.
Odata cu trecerea anilor visul a disparut incet, aproape complet. Apoi, un secol mai tarziu, a sosit o familie din Toscana.
Localitatea Li Veli a fost construita de marchizul Antonio de Viti de Marco la sfarsitul secolului al XIX-lea. In acest sit antic, locuit de milenii, marele economist din Lecce a creat ceea ce avea sa devina un model de viticultura pentru intreaga regiune.
La sfarsitul secolului XX, in 1999, a sosit o familie din Toscana, familia Falvo, care scrisese deja una dintre cele mai uimitoare pagini din istoria Vino Nobile di Montepulciano si Vin Santo. Aceasta familie s-a indragostit de visul marelui economist si a decis sa cumpere si sa renoveze Masseria si sa viseze din nou acel vis stravechi al marchizului Antonio De Viti de Marco.
In 1999, la aproximativ un secol de la infiintarea Masseria Li Veli, un grup de investitori condus de istorica crama toscana Avignonesi, cunoscuti la inceputul anilor `80 pentru recunoasterea internationala a Vino Nobile di Montepulciano si Vin Santo, a cumparat si renovat Masseria Li Veli cu scopul de a da o viata noua unui proiect de excelenta in Apulia, o regiune straveche de mare potential in produse viticole de inalta calitate.
Proiectul a decurs in faze alternative pana cand, in 2008, intreaga proprietate a devenit proprietatea fratilor Edoardo si Alfredo Falvo, cei care au dat viata unui proiect ambitios de renovare si relansare a marcii.
In cativa ani, podgoriile, sticlele de vin produse si vanzarile au crescut substantial, transformand Masseria Li Veli intr-una dintre cramele de top din Apulia in ceea ce priveste calitatea produselor si recunoasterea marcii.
Fratii Edoardo si Alfredo sunt actualii administratori ai proprietatii, in colaborare cu varul lor Alessandro, care a devenit parte a companiei in 2018.
Crama Masseria Li Veli este construita din piatra tipica locala „carparo”. Boltile traditionale inclinate dezvaluie originile stravechi ale structurii. O usa mare de sticla protejeaza pivnita cu temperatura controlata, situata la nivelul solului. Un sistem de aer conditionat garanteaza temperatura si umiditate ideale.
Capacitatea totala a pivnitei este de aproximativ 10.000 hl.
Crama istorica gazduieste rezervoare moderne si silozuri de depozitare. Si aici, dispozitivele tehnologice moderne controleaza procesul de productie in functie de recolta si soi de struguri determinand temperaturile necesare in fiecare faza de vinificatie si depozitare.
In aceeasi cladire sunt zone separate pentru maturare, imbuteliere si invechire.
Vinurile sunt produse din soiuri locale, in armonie cu istoria si traditia terroir-ului, combinate cu know-how-ul agricol si vinificator necesar pentru a conferi un stil elegant, proaspat si placut.
Climatul acestei zone este ideal pentru cultivarea vitei de vie:
Toate acestea fac din aceasta mica peninsula locul perfect pentru productia de vinuri grozave.
Temperatura medie pe tot parcursul anului este de 16-17°, cu temperaturi maxime atingand 38-40° si minime 2-7°.
Solul Masseria Li Veli este carstic, bine afanat si umed datorita rezervelor mari de apa subterane care se formeaza in timpul iernii in straturile mai adanci. Aceste conditii permit radacinilor vitei de vie sa acceseze apa si sa treaca peste cele mai secetoase veri fara stres.
Solul, in principal calcaros si argilos cu pietris, creeaza conditiile ideale pentru vita de vie pentru a produce vinuri puternice, generoase si calde, cu parfumuri largi si persistente.
Regiune: Puglia, Italia
Cumpara bauturi Masseria Li Veli, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Masseria Li Veli