Bodegas Mauro, Spania

Bodegas Mauro

Fondata in 1980 de Mariano García in memoria tatalui sau, Bodegas Mauro s-a dedicat excelentei inca de la inceput. Creaza vinuri echilibrate si elegante, destinate invechirii, care afirma identitatea terroir-ului si atributele diferitelor soiuri.

Bodegas Mauro este enclavata in orasul istoric Tudela de Duero, in provincia Valladolid, la doar 19 kilometri de capitala provinciei, chiar in inima Vaii Duero.

Vinul a fost facut pentru prima data intr-un cocac restaurat din secolul al XVII-lea, un exemplu magnific de arhitectura traditionala dotata cu spatii de depozitare subterane. Aceasta casa detine in prezent camerele de invechire si un suport istoric pentru sticle.

O noua crama a fost construita cu un design elegant, la marginea orasului Tudela de Duero in 2004. Dupa mai multe perioade de expansiune, toate procesele de productie de la recoltare pana la imbuteliere sunt acum centralizate la aceste unitaiti.

Familia si Cramele

Trei abordari diferite ale viticulturii din Valea Duero bazate pe respectul pentru caracteristicile unice ale fiecarui terroir, pentru a crea o filozofie de vinificatie personala.

Podgoriile Bodegas Mauro

Sunt raspandite pe 90 de hectare, cu o varsta medie a vitei de vie de 35 de ani si cu randamente cuprinse intre 3.000 si 5.000 de kilograme de struguri la hectar.

Strugurii sunt cultivate pe vita de vie de tufis plantati pe soluri argiloase calcaroase usoare, bine drenate si usor de lucrat.

Principala varietate de strugurii cultivati este Tempranillo, care stabileste caracterul vinurilor datorita structurii sale ferme, delicatetei si taninurilor mature.

Alte soiuri cultivate minoritar sunt:

  • Syrah - pentru prospetime si parfum
  • si Cabernet Sauvignon - pentru vigoare si precizie
  • Godello, varietate locala, reprezentativa, de struguri albi.

 

Podgoriile sunt cultivate organic, cu o conversie treptata la agricultura biodinamica, ca garantie a viticulturii preventive si durabile, care ajuta la prelungirea duratei de viata a solului si la stimularea biodiversitatii.

Vinificatie si stil

Recoltarea in podgoriile Tudela de Duero incepe la mijlocul lunii septembrie, cu o culegere esalonata pe parcele, pe baza unor criterii cuprinzatoare de maturare.

Strugurii sunt culesi manual si transferati in cutii de 13 kg la crama unde sunt raciti intr-o camera pentru extractia curata a paletei aromatice.

Dupa sortare strugurii sunt desciorchinati si transferati in rezervoarele de fermentatie. Boabele ajung in aceste cuve practic intacte si intregi.

  • Fermentatia alcoolica incepe cu drojdii native.
  • Procesele de macerare dureaza 2-3 saptamani.
  • Remontarea se efectueaza zilnic pentru a obtine fructe aromatice, taninuri si compusii doriti.

Strugurii din fiecare parcela sunt prelucrati separat, in functie de locatie, varsta si circumstante.

Tipul si timpul de invechire sunt determinate de sensibilitatea, experienta si cunostintele vinificatorului.

https://www.bodegasmauro.com/en/ 

Regiune: Castilla y León, Spania

Bodegas Mauro - Produse, Oferte

Filtrele aplicate: Mauro

Bodegas Mauro, Spania - Vinuri, bauturi

Cumpara bauturi Bodegas Mauro, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Bodegas Mauro

Savureaza mai MULT mai IEFTIN! Pachete de vinuri pentru experiente multiple la reducere! Vezi ofertele >>
pack promo
COSUL MEU
Continua cumparaturile