Toscana
9 produseSiepi, detinuta de familia Mazzei din 1435, a fost intotdeauna o crama model, condusa si astazi cu acelasi respect. O locatie unica, un microclimat deosebit, previziunea de la inceputul anilor 1980 de a planta Merlot ca struguri ideali pentru a completa Sangiovese intr-un „terroir” cu totul special, produc un vin care este perfect echilibrat intre eleganta, putere si complexitate.
Un Super Toscan care rivalizeaza acum cu Ornellaia, Sassicaia si Tignanello, Siepi 2019 este vinificat din parti egale de Sangiovese si Merlot provenite exclusiv dintr-o singura parcela de vita de vie, situata pe un platou la nord-vest de castel. Bine iluminat pe tot parcursul zilei, dar inconjurat de o padure de stejari, podgoria are un microclimat perfect, cu o variatie de temperatura diurna-nocturna mare ce rezulta intr-un vin elegant si foarte complex.
Construit monumental, ofera note crocante de soc, prune, fructe de padure, lemn de santal, tutun, cu un final foarte lung si stralucitor.
Cupaj super-toscan: 50% Sangiovese, 50% Merlot.
Recolta din 2019 a amintit de marile recolte din anii 1980. Acesta a fost un an „clasic”, in care natura si grija s-au reunit pentru a crea ceva cu adevarat exceptional.
Temperaturile din timpul ierni au fost sub medie, putine precipitatii, cu vreme neobisnuit de calda la sfarsitul lunii februarie. Furtunile de primavara - vara au completat panza freatica si au compensat lipsa ploilor din timpul iernii, de asemenea, au incetinit dezvoltarea plantelor in stadiile incipiente ale intrarii in vegetatie.
Vara a fost constant calda, dar fara temperaturi extreme sau precipitatii excesive. Septembrie a continuat bine, cu o variatie semnificativa a temperaturilor diurne-nocturne.
Niciun agent patogen nu a compromis starea excelenta de sanatate a vitei de vie si a strugurilor. Fructitudinea mugurilor a fost in limitele normei, iar starea buna a frunzisului a aratat cat de bine au fost echilibrate plantele in acest an extrem de bun. Strugurii s-au mentinut perfecti pana la recoltare datorita conditiilor climatice bune si a indepartarii frunzelor in exces efecutata la inceputul lunii septembrie. Ambii factori au contribuit la maturarea optima a tuturor strugurilor din toate zonele de productie.
Potential de invechire: peste 20 de ani.