Descriere MERUM PRIORATI Inici 2018 DOQ Priorat
O expresie ferma a caracterului complex si captivant. O intalnire placuta care deschide portile catre o lume fascinanta si ne permite sa patrundem in esenta Prioratului.
Puternicul Inici de la Merum Priorati aluneca in paharul cu o culoare densa violet-rosiatica. Invartind paharul, acest vin rosu dezvaluie un nivel ridicat de densitate si bogatie, care se vede in vitraliile clare de la marginea paharului.
- Dezvaluie note minunat de expresive de mure, coacaze rosii, afine si visine in pahar.
- Exista, de asemenea, note de coacaze negre, vanilie si lemn prajit.
- In gust, se deschide minunat de sec, aderent si aromat.
- Corpolent, si cu mai multe fatete la gust.
- Datorita aciditatii echilibrate a fructelor, maguleste palatul cu o senzatie placuta, fara a lipsit vivacitatea suculenta.
- Finalul este insotit si de note minerale din solurile dominate de ardezie.
Origine
- DOQ Priorat, Catalonia, Spania.
Viile care produc strugurii pentru acest vin cresc pe soluri de ardezie din Catalonia. Strugurii pentru acest vin nu cresc pe teren plat, ci isi sapa radacinile in sol pe pante abrupte. Cultivarea pantelor abrupte asigura ca vita de vie primeste maxim de expunere chiar si in regiunile mai reci, cu sezoane de vegetatie mai scurte.
Inici este clar determinat de clima si de stilul de vinificare specific Priorat DOQ.
- Varsta medie a vitei de vie: 20-25 ani.
- Randament mediu: 4.500 kg/hectar.
Cupaj Priorat: Grenache (55%), Carignan (15%), Syrah (15%), Cabernet Sauvignon (15%)
Vinificatie
- Strugurii sunt culesi manual in cutii mici,
- Trec printr-un proces dublu de selectie: in podgorie si pe masa de sortare in crama.
- Urmeaza dezbrobonirea pentru a preveni notele ierbacee sau amare.
- Fermentat la temperatura controlata, cu pompari usoare si decantare gravitationala.
- Dupa presare vinul este transferat in baricuri de stejar francez mediu prajite de a doua, a treia si a patra umplere.
- Vinurile sunt maturate timp de 12 luni in aceleasi butoaie dupa care se realizeaza cupajarea.
- Cupajul final nu este filtrat, si mai sta la invechit in sticla pentru un minim de 6 luni.
Productie anuala ~ 50.000 de butelii.