Descriere MISIONES de RENGO Cabernet Sauvignon 2022 D.O. Valle Central
Acest Cabernet Sauvignon din Valea Centrala are o aroma intensa, persistenta, proaspata si fructata. Ies in evidenta arome de fructe rosii precum capsuni si cirese, prune negre coapte, note de ciocolata, moca, vanilie si arome placute de prajire si caramel.
- Culoare rosu aprins cu tonuri violete,
- In buchet se remarca fructe rosii de zmeura si cirese, note moi de vanilie si caramel,
- Cu usoare note fumurii datorita lemnului utilizat.
- Corpolenta medie, vinul este matasos, cu aciditate echilibrata, taninuri prietenoase care dau un final gustos si placut.
Origine
- DO Valea Centrala, Insula Maipo si Podgoriile Pencahue.
- Soluri preponderent aluviale cu o textura lut-nisipoasa, bogata in minerale, cu o buna permeabilitate.
- Unele zone prezinta texturi argiloase cu granulometrie diferita in profil.
- Climat mediteranean temperat, cu amplitudine termica buna in perioada de maturare,
- 17°C - 25°C, favorizand concentratia de zaharuri si polifenoli si o buna dezvoltare a aromelor fructate.
- Precipitatii anuale: ~ 600 mm.
Cupaj: 90% Cabernet Sauvignon si 10% Syrah.
- Randament: 16-18 tone/hectar.
Vinificare
- Fermentat 6-7 zile in rezervoare de otel inoxidabil, la temperaturi controlate care coboara sub 28°C.
- Pompare variata cu adaugare controlata de oxigen.
- Vinul este trecut prin conversie malolactica continua, lasand un procent in contact cu lemn pentru ~ 3 luni.
- Maturat 3 - 4 luni in stejar francez si american.
- pH: 3,67.
- Aciditate totala: 5 g/L.
- Zahar rezidual: 3,5 g/L.