Descriere MISIONES de RENGO Cuvee Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2020 D.O. Valle Central
Acest Gran Reserva Cuvée Cabernet Sauvignon din Valea Rapel are o aroma armonioasa, complexa, fructata si intensa. Se remarca note de mure negre si fructe rosii coapte, afine, dulceata de mure, flori de violeta, ciocolata, note prajite, piele si condimente.
- Rosu rubiniu intens, profund si stralucitor.
- Buchet foarte intens, sincer si elegant, cu note fructate remarcabile, mure, afine, violete si o nota de caramel.
- Palatul este suculent, echilibrat si cu o aciditate bogata.
- Taninurile sunt foarte fine, vinul prezinta structura si corpolenta corespunzatoare.
- In gura este rotund, cu foarte buna concentrare, voluminos, usor condimentat.
- Final foarte lung completat de un postgust placut.
Origine
- D.O. Valle del Rapel, Chile.
- Soluri aluvionare si de origine granitica.
- Textura variaza de la lut nisipos (in cele aluvionare) pana la granitica (sunt texturi grosiere foarte usoare).
- In substrat, in cazul unor parcele, procentul de argila creste.
- In alte zone, prezenta pietrelor aluvionare imbunatateste drenajul.
Aceasta diversitate de texturi ale solurilor genereaza diferite conditii care se manifesta intr-o diversitate mai mare de arome in vin.
Viile cresc si se dezvolta in Valea Rapel (Cachapoal si Colchagua), ceea ce inseamna ca sunt supuse unor anotimpuri climatice foarte bine definite, cu ierni reci si ploioase si primaveri si veri uscate si calde.
- Vara, ajuta foarte mult la formarea culorii si aromelor, o amplitudine termica foarte interesanta intre zi si noapte;
- Exista parcele in care poate ajunge pana la 25ºC.
- In Valea Cachapoal, dupa-amiaza se produce un curent de aer rece, care actioneaza precum un moderator al temperaturilor, oferind prospetime si „bunastare” podgoriilor.
Cupaj: 97% Cabernet Sauvignon si 3% Carmenere.
- Randament: ~ 11 tone/hectar.
Vinificare
- Cele doua soiuri sunt vinificate separat, cu maceratii lungi, la rece, pentru a extrage delicat antociani si arome,
- Remontari blande in timpul fermentatiei,
- Mici iazuri de fermentare sunt folosite cu scopul de a mentine tipicitatea si pentru ca procesul extractiv sa fie controlat si bland.
- Pentru unele dintre loturi se utilizeaza tehnica macerarii post-fermentatie ce poate dura pana la 20 de zile.
- 70% din vin este maturat timp de 9 luni in stejar francez.
- Restul de 30% se pastreaza in rezervoare de otel inoxidabil.
- pH: 3,63.
- Aciditate totala: 5, 35g/L.
- Zahar rezidual: 2,7 g/L.
Potential de invechire: 5 ani.