Despre vinurile Oxford Landing producatorul spune ca sunt deosebit de lejere, placute si usor de apreciat. Crama Oxford Landing isi are sediul in Australia. Din terroir-ul aparte al acestei tari, crama a reusit sa creeze niste vinuri cu personalitate distincta care au trecut proba timpului. Aceste vinuri pline de farmec si aroma si-au inceput povestea in 1958, anul in care crama a fost infiintata. Desigur, Crush iti poate pune la dispozitie unele dintre vinurile Oxford Landing. Curios sa afli mai multe? Citeste in continuare.
Wyndham Hill-Smith este fondatorul cramei Oxford Landing. Viziunea si curajul sau au facut acest proiect de succes posibil si au ajutat crama sa reziste de-a lungul decenilor. Wyndham a avut intuitie, dar a fost dispus si sa riste atunci cand in 1958 a hotarat sa creeze o crama pe un pamant australian cu sol rosu, parjolit de soare. Poate doar el isi imagina ca niste podgorii vor putea prinde radacini si dainui acolo, insa exact asta s-a intamplat.
Wyndham a fost captivat de pamanturile rosii din apropierea raului Murray situate in centrul Australiei de Sud.
Acolo a hotarat sa isi deschida crama si sa cultive vite de vie. Peisajul rural, frumusetea si naturaletea sa l-au facut sa ramana in acel loc pe fostul vinificator al cramei Yalumba. Wyndham, pe care prietenii il numeau Wyndy, a fost vizionarul care a gasit locul viitoarei crame, insa meritul nu ii revine in totalitate doar lui. Norm Hanckel, managerul de productie de la Oxford Landing, a contribuit la randul sau ajutandu-l in procesul de cautare pana cand au dat peste zona potrivita.
Cei doi au pornit intr-o calatorie prin sudul tarii, luand la rand diverse zone cu potential pana cand s-au oprit in fosta zona viticola cunoscuta drept Yalumba River Estate. Wyndy a ales acest teren pentru:
Toate aceste elemente au fost esentiale pentru a cultiva struguri de calitate. Totodata, terenul se afla in apropierea oraselului Waikerie de unde crama s-au putut angaja oameni pentru munca la podgorie si in crama.
Dupa ce au intrat in posesia terenului, Wyndy si Norm au inceput sa planteze primele vite de vie. Si la acest capitol Wyndham a vrut sa se diferentieze. A hotarat sa planteze doar Cabernet Sauvignon, creand cea mai mare podgorie a vremii respective dedicate exclusiv acestui soi.
La 30 de ani de la plantarea primelor vite de vie, fiul lui Wyndy, Robert Hill-Smith a lansat marca de vinuri Oxford Landing.
Create in anii ’90, vinurile Oxford Landing reflectau abilitatea lui Wyndy de a pune in evidenta terroir-ul pe care l-a iubit atat de mult si efortul depus timp de 30 de ani pentru a mentine podgoriile. Wyndy a asistat cu mandrie la momentul lansarii marcii Oxford Landing si poate fi azi mandru si de echipa pasionata si dedicata ce continua munca pe podgoriile Oxford Landing.
Aceasta echipa unita produce in continuare vinuri de calitate, iar partea cea mai buna este ca pretul lor e rezonabil. Astfel, iubitorii de vin din intreaga lume se pot bucura usor un vin deosebit care atesta calitatile terroir-ului australian descoperit de Wyndy.
Pe langa dorinta de a crea in continuare vinuri bune si de a le oferi la preturi avantajoase, echipa Oxford Landing isi propune si sa protejeze mediul si terroir-ul la care fondatorul a tinut asa de mult. Astfel, crama a inceput sa foloseasca sticle mai usoare pentru a isi minimiza emisiile de carbon. Totodata, isi reduce treptat consumul de apa si foloseste ambalaje reciclabile de carton.
Crama mai desfasoara si un proiect ambitios de regenerare a florei locale. Acest proiect a inceput in 2007. In acel an, Oxford Landing a cumparat 600 de hectare de teren necultivat aflat in apropierea podgoriilor sale. Acest teren a fost folosit pentru a planta specii native zonei care sa permita si faunei sa se regenereze.
Datorita fondatorului acestui proeict, Bill Wilksch, fostul vinificator al cramei, peste 200.000 de copaci si tufisuri impanzesc acum terenul.
Un alt angajament fata de fauna si mediu este acela de a crea vinuri vegane, adica vinuri in productia carora nu se foloseste niciun produs de origine animala. Oxford Landing produce vinuri de acest tip inca din 2008.
Nu in ultimul rand, crama sprijina si comunitatea si economia locala. De aceea, intregul process de productie si imbuteliere are loc exclusive in Australia de Sud. In acest fel, se poate asigura autenticitatea si consistenta fiecarei editii de vin Oxford Landing, iar crama ramane sustenabila, sprijinind si oferind de lucru comunitatii locale.
Crama Oxford Landing ofera o gama destul de diversificata de vinuri albe si rosii. Printre soiurile cele mai populare folosite azi de acest produator australian afla Cabernet Sauvignon, Syrah si Sauvignon Blanc.
In portofoliul Crush poti gasi momentan urmatoarele vinuri Oxford Landing:
Oxford Landing Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc este cel mai popular vin alb al cramei. Acest vin proaspat si plin de arome de fructe citrice este o delectare pentru simturi.
Acest vin lejer cu un volum de doar 10,5% este creat numai din Sauvignon Blanc. Terroir-ul din care iau nastere vinurile din aceasta gama se afla pe valea raului Murray. Oxford Landing Sauvignon Blanc a castigat medalia de bronz Global Sauvignon Blanc Masters 2023.
Oxford Landing Cabernet Sauvignon-Shiraz
Cabernet Sauvignon-Shiraz este un vin rosu savuros potrivit pentru cine abundente si ocazii speciale. Printre aromele seducatoare ale acestui vin rosu se numara mure, prune si frunze uscate de tutun.
Acest cupaj de Shiraz si Cabernet Sauvignon are un volum de 13,5%. Fermentatia a fost realizata la temperaturi calde folosind diverse tehnici pentru a ajunge la echilibrul perfect intre tanini si aromele de fructe.
Oxford Landing Shiraz
Vinul Oxford Landing Shiraz merita savurat cu rabdare si atentie pentru a te bucura cu adevarat de bogatia si profunzimea sa.
Finalul este lung si suculent si scoate la iveala notele puternice de fructe. Taninii sunt rotunzi.
https://www.oxfordlanding.com/
Regiune: Australia de Sud, Australia
Cumpara bauturi Oxford Landing, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Oxford Landing