Pampero promite sa iti ofere „autenticul rom de Venezuela” care iti va incanta simturile. Aceste romuri faurite in Caracas au o lunga traditie. Citeste mai departe pentru a afla mai multe despre trecutul si prezentul lor, precum si romul Pampero pe care ti-l oferim la Crush.
Distileria Pampero a fost fondata in 1938 de catre Alejandro Hernández si Luis Toro. Cei doi au dorit ca produsul pe care urmau sa il creeze sa uimeasca intreaga lume, redefinind istoria romului de Venezuela.
Sediul distileriei a fost o veche casa in stil colonial. Imprejurimile au fost si raman in continuare ideale pentru productia de rom. Caracas, capitala Venezuelei, ofera o clima calduroasa si conditii unice de relief. In acest loc, muntele, jungla si marea conlucreaza ajutand la maturarea unor romuri pline de caracter. Hernández si Toro au realizat ca aceasta combinatie de factori de mediu, dar si ingredientele locale puteau crea usor alchimia necesara pentru romurile la care visau.
Astfel, cei doi au trecut la treaba si au facut un rom care nu se compara la vremea respectiva cu niciun alt sortiment de pe piata.
Pampero se distingea si se distinge in continuare prin bogatia si intensitatea aromelor sale.
Distileria si-a lasat definitiv amprenta asupra productiei locale de rom. Datorita noilor tehnici de distilare si maturare folosite la Pampero, standardul romului de Venezuela s-a ridicat.
Odata cu Pampero, regula pentru maturarea romului de Venezuela s-a schimbat si ea, fiind necesari minim doi ani pentru aceasta etapa.
Apropo de invechire, Pampero a fost primul rom care a primit clasificarea Añejo, adica rom maturat, in Venezuela.
Dupa ce si-a vazut visul transformat in realitate prin crearea acestui rom, Alejandro Hernández, a intrat in lumea politica. El a fost guvernator al statului Nueva Esparta si a candidat chiar si la presedintia tarii.
Astazi, echipa Pampero duce mai departe visul ambitiosilor fondatori. Aceste romuri se produc respectand in continuare cele mai inalte standarde de calitate. Master blender al distileriei este Luis Gerardo Figueroa Tovar. Pasiunea pentru romurile Pampero a mostenit-o de la tatal sau care a lucrat la randul lui la distilerie. Luis s-a alaturat echipei Pampero initial in calitate de „catador” adica evaluator al profilului aromatic al romurilor. Azi, ca master blender, este responsabil pentru crearea romului Pampero prin amestecul mai multor bauturi.
Luis are o experienta de peste 30 de ani in industria romului, fiind unul dintre cei mai stimati specialisti in domeniu.
Nu putine sunt lucrarile publicate de el si evenimentele la care a participat. Luis este totodata membru al multor asociatii si comitete din industria romului si a fost unul dintre oamenii cheie care a ajutat la obtinerea clasificarii De Origine Controlata (DOC) Ron de Venezuela.
In prezent, romurile Pampero sunt produse de compania Industrias Pampero C.A.. Aceasta a apartinut pana acum cativa ani de United Distillers. Ulterior, a fost cumparata de unul dintre cele mai mari grupuri producatoare de bauturi alcoolice din lume, Diageo.
Aceste romuri folosesc ca materie prima trestia de zahar cultivata local care ofera unul dintre cele mai dulci tipuri de zahar din lume. Intregul proces incepe prin extractia sucului din trestia de zahar si centrifugarea sa pentru a il transforma in melasa.
Apoi, melasa se combina cu apa si drojdii si fermenteaza. Produsul obtinut se distileaza de 3 ori, rezultand o bautura pura cu peste 90% alcool. Continutul de alcool e apoi redus la 60% prin diluare cu apa. Tripla distilare confera romurilor Pampero stilul lor specific, culori si arome distinctive.
Romurile Pampero invechesc exclusiv in butoaie, in mod natural, bazandu-se pe caldura si umiditatea tipice Venezuelei pentru a dezvolta arome inconfundabile. Fiecare rom invecheste pentru o durata diferita de timp, in functie de sortiment.
La final, butoaiele sunt deschise si diversele romuri sunt amestecate pentru a obtine un rom de tip „blended”.
Totodata, lichidul este filtrat pentru ca taria produsului final sa ajunga la 40%. Procesul de amestec, sau blending, este si el diferit in functie de tipul de rom. Scopul e acela de a obtine sortimente diferite in ceea ce priveste rotunjimea, aroma si gustul romului.
In cele din urma, distileria ofera in mod consistent o serie de romuri cu trasaturi unice si bine definite. Din acestea, Crush iti pune la dispozitie Pampero Aniversario, un rom emblematic creat din colectia exclusivista de romuri de rezerva ale distileriei.
Aceste romuri au fost invechite in butoaie de Sherry si de Bourbon. Sticla robusta de Anniversario, a fost special creata pentru aceasta editie de colectie. Pe ea, este infatisat cu mandrie logo-ul distileriei, cowboy-ul.
Culoarea inchisa a acestui rom evoca mahonul. Pampero Anniversario este exceptional, complex, bogat, menit sa fie savurat lent pentru a ii simti toate straturile. Paleta sa de arome cuprinde lemn, Sherry, vanilie, tutun, piele, caramel, fructe uscate, stafide, ciocolata, coaja de portocale si cacao.
Printre numeroasele premii pe care Anniversario le-a cucerit in ultimii ani se numara medalii de aur la San Francisco World Spirits Competition si medalii de argint la International Spirits Challenge si Rum and Cachaca Masters.
Regiune: Venezuela, America De Sud
Cumpara bauturi Industrias Pampero CA, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Industrias Pampero CA