Traditia distilarii palincii in Panyola dateaza din anii 1700, iar Panyolai Szilvórium, fondata in 2002, isi produce inca produsele cu aceeasi credinta si efort care au fost caracteristice predecesorilor sai. Palincile din Panyola sunt printre cele mai iubite si mai sofisticate bauturi din Ungaria. Recunoasterea se datoreaza amestecului dintre modul in care sunt pregatite produsele, experienta care se transmite din generatie in generație, atentia pentru detalii si toata munca cinstita depusa in timpul procesului.
Compania produce si distribuie doar produse autohtone, de calitate garantata, conceptii proprii realizate din materii prime excelente – fructe sortate cu continut ridicat de zahar destinat consumului uman – folosind retete traditionale.
Toate palincile Panyola sunt produse artizanale de inalta calitate.
Panyolai Szilvórium se caracterizeaza prin cercetare si dezvoltare, respectiv utilizarea noilor metode, proceduri si tehnologii in fluxul de fabricatie. Acestia, pe langa investigarea contextului istoric, folosesc cele mai recente rezultate ale dezvoltarii relevante in domeniul distilarii.
Panyolai Szilvórium ofera o gama diversificata de produse: 8 familii de produse si peste 50 de sortimente.
Procesul de preparare a palincii necesita multa atentie si rabdare. La sediul Panyolai Szilvórium Zrt., vizitatorii pot observa intregul proces - de la copac pana la sticla.
Sediul Panyolai Szilvórium Zrt. este situat intre plantatii de pruni si meri, pe malurile Öreg-Túr. Microclimatul si solul sau sunt deosebite. Din acest motiv, gustul fructelor cultivate aici este mai plin si mai suculent. Palinca este facuta din 12 tipuri de fructe, dintre care cele mai faimoase sunt prunele de origine protejata Szatmari si pálinkas-ul de mere Szabolcsi.
Fructele sanatoase, selectate in functie de soi, sunt spalate, uscate, dezsamburite si apoi macinate.
Fructele macinate intra in rezervoare de fermentatie. In timpul fermentatiei, zaharul din fructe se transforma in alcool, acest proces dureaza 5-8 saptamani.
Dupa preincalzire, piureul se pune in alambicul de cupru. Sub influenta caldurii, se formeaza aburii si apoi distilatul prin condensare. Racirea cu apa protejeaza piureul de ardere.
Palinca este distilata in doua etape. In timpul celei de-a doua distilari, adica rafinarea, pre- si post-distilatul (fruntea si coada) trebuiesc separate de valorosul distilat mediu. Distilatul mijlociu capata aroma finala dupa concentrare. Acesta este un proces extrem de sensibil, care necesita nu numai cunostinte, ci si experienta, un foarte bun simt al mirosului, gustului, un grad ridicat de atentie si un fel de talent deosebit.
Regiune: Panyola, Ungaria
Cumpara bauturi Panyolai Szilvórium Zrt., vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Panyolai Szilvórium Zrt.