Paul Bara este o casa de sampanie situata in localitatea Bouzy. Infiintata in secolul XIX crama a fost transmisa din generatie in generatie, reusind sa pastreze astfel stilul si personalitatea sampaniilor sale. Rezultat al unor vite de vie Premier Cru, sampaniile Paul Bara continua sa impresioneze iubitorii de sampanie si in ziua de azi, la fel cum au facut-o de-a lungul celor peste 180 de ani de existenta.
Primele documente care atesta existenta familiei Bara dateaza inca de la 1600 si plaseaza membrii familiei de viticultori in satele Bisseul, Chouilly si Oiry din apropiere de Epernay, orasul cu cele mai multe case de sampanie.
Fondatorul cramei, Auguste François Bara, a sosit in Bouzy in 1833, iar dupa trei ani s-a casatorit cu Annonciade Robert care detinea mai multe podgorii.
In 1860, familia a construit proprietatea care avea sa devina sediul cramei. Aceasta a inclus si o pivnita. Activitatea familiei nu a fost de la inceput bazata exclusiv pe viticultura, acestia fiind si fermieri. Dupa cativa ani, ei au inceput sa dedice tot mai mult timp si resurse productiei de vin.
In 1965, spatiul care servea initial drept hambar a fost transformat in crama si loc pentru presat strugurii.
Paul Bara nu a infiintat doar marca de sampaie omonima pe care o detine la ora actuala fiica sa, Chantale. El a scris si o carte in care a vorbit despre istoria satului Bouzy, traditia sa viticola si podgoriile sale.
Pasiunea lui Paul s-a reflectat mereu in felul in care a gestionat crama si in viziunea sa inovativa. In 1975, Bara a ajuns sa fie printre primele crame de sampanie care si-au exportat produsele in Statele Unite. Pana in ziua de azi, piata americana asigura cramei un numar mare de vanzari, iar compania lucreaza inca de la inceput cu acelasi importator.
Succesul cramei nu se datoreaza doar clientilor americani sau europen. Sampaniile Bara sunt cunoscute, apreciate si consumate pe toate continentele.
In 1980, Chantale a inceput sa lucreze ca asistenta a tatalui sau in gestionarea cramei.
Din 1986, ea a devenit partenera la conducerea companiei. Chantale reprezinta a sasea generatie a familiei Bara.
La ora actuala, ea nu se afla doar la carma companiei de familie, ci este si partener si presedinte al clubului Trésors de Champagne.
Chantale gestioneaza crama cu acelasi spirit inovativ pe care il dovedea tatal sau. In 2013, ea a demarat un program de amploare de renovare a cramei pentru a optimiza procesele de vinificatie si a imbunatati precizia cu care strugurii se transforma in sampania Bara.
Podgoriile cramei Bara se situeaza in Bouzy, o locatie renumita din zona viticola Montagne de Reims.
Vitele de vie sunt ingrijite conform principiilor agriculturii sustenabile. Compania se mandreste cu faptul ca nu foloseste erbicide sau insecticide. Totodata, monitorizeaza atent solului si mediul inconjurator pentru a se asigura ca biodiversitatea si calitatea acestuia sunt mentinute. Ca dovada a acestui angajament, compania a primit in 2020 certificarile Haute Valeur Environnemental (HVE) si Viticulture Durable en Champagne (VDG).
Crama Bara realizeaza sampanii dupa o reteta stricta si un proces riguros in care fiecare pas trebuie respectat pana la cele mai mici detalii. Strugurii sunt culesi manual si presati folosind doua prese cu o capacitate de 4,000 kg. Una este o presa traditionala de lemn, iar cealalta automata.
Strugurii recoltati de pe loturi diferite se proceseaza complet separat pana in momentul realizarii cupajului.
Unul dintre aspectele care disting crama fata de alti producatori de sampanie este ca nu utilizeaza sucul obtinut din struguri la finalul procesului de presare, cunoscut in franceza sub numele de jus de taille.
Fermentatia are loc in cuve de otel inoxidabil la temperaturi controlate, iar faza de fermentatie malolactica este prevenita pentru a pastra prospetimea si aromele strugurilor.
Sampaniile vintage Bara petrec mereu cel putin 5-6 ani in pivnitele cramei. Celelalte sampanii / NV petrec intre doi si trei ani in pivnita racoroasa si intunecata care a fost construita cu mai bine de un veac in urma. In acest spatiu, sampaniile au parte de temperatura si umiditatea necesare atat pe timp de vara, cat si iarna. Scopul pastrarii lor in pivnita este acela de a le ajuta sa ajunga la expresia cea mai intensa si gradul optim de maturare.
Paul Bara Brut Reserve
Brut Reserve este una dintre sampaniile non-vintage ale cramei Bara, o sampanie cu un complex de arome impresionant. Aceasta sampanie de semnatura reflecta caracterul unic si recognoscibil al produselor Paul Bara.
Paul Bara Extra Brut
Extra Brut este un blend realizat din 20% Chardonnay si 80% Pinot Noir.
Extra Brut da dovada de salinitate, mineralitate si un final lung.
Paul Bara Grand Rosé
Paul Bara Grand Rosé este o sampanie cu un gust bogat si aromat care releva eleganta tipica Pinot Noir-ului.
https://www.champagnepaulbara.com/en/
Regiune: Champagne, Franta
Cumpara bauturi Paul Bara, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Paul Bara