Descriere PAUL MAS Jean Claude Mas Mon ROSE 2023 IGP Pays dOc
Pentru a crea acest Mas Mon Rose, sunt cupajate soiurile de struguri Cinsault, Grenache Blanc si Grenache Noir. Aceasta combinatie creeaza un rose elegant, cu arome fructate si o experienta gustativa grozava. Vinurile din seria Mon sunt imbuteliate intr-o sticla izbitoare, asa numitele „flûte gothique”.
- Culoare roz aprins,
- Nas elegant si intens.
- Aromele fructelor, in special cea a piersicilor albe si agriselor par dulci,
- Completate de note florale si o nota subtila de eucalipt care ofera caracter si un element racoritor.
- Vinul este amplu, neted si foarte proaspat.
- Caracterul fructat al cireselor si zmeurii este izbitor de prezent, fiind sustinut de un echilibru bun.
- Gustul se pastreaza mult timp datorita lungimii remarcabile a vinului.
- Postgustul elegant de menta ofera un final rafinat si placut.
Un vin revigorant si fructat, cu un gust complex si echilibrat, perfect pentru o zi insorita sau o cina de vara.
Origine
- IGP Pays d`Oc, Regiunea Languedoc-Roussillon, Franta.
- Clima mediteraneeana, moderat calda, influentata de vanturile de Mistral, Maran si Tramontane.
- Soluri argiloase si calcaroase.
Cupaj Grenache Blanc / Garnatxa Blanca, Cinsault, Grenache Gris.
Vinificare
- Dupa recoltare, strugurii sunt dezbroboniti si presati imediat pneumatic.
- Fiecare soi de struguri este vinificat separat pentru a-si pastra caracteristicile specifice.
- Fermentat la o temperatura controlata de 17 °C cu drojdii selectionate.
Dupa fermentare, vinul este transferat in cuve de ciment unde are loc maturarea pe drojdie timp de 40 de zile.
- In aceasta perioada vinul este amestecat regulat pentru a mentine expresia si concentratia fructului.
- Acest proces creeaza o textura mai bogata si mai cremoasa in vin.
Potential de invechire: 2-3 ani.