Devino membru
Bordeaux
1 produsAcest vin combina tot ce va puteti astepta de la un Premier Grand Cru Classé: finetea si prospetimea unui terroir magic si complexitatea si bogatia aromatica demne de know-how-ul echipelor Château Margaux. Astfel se obtine un vin cu un potential de invechire exceptional.
Vinul are corp cu o structura taninica moale si este remarcabil de echilibrat la palat. Probabil ca ar fi facut parte integranta din ansamblul Grands Vins in urma cu doua decenii.
Acesta este un Pavillon Rouge rafinat care merita cautat.
Cupaj Bordeaux - Medoc: 76% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 3% Petit Verdot si 2% Cabernet Franc.
Aceasta faimoasa clasificare oficiala din 1855 imparte in cinci niveluri de calitate aproximativ 60 de vinuri ale regiunii Médoc si Graves.
Doar patru vinuri sunt clasificate drept Premier Grand Cru Classé; Margaux este singura cotata cu 20 din 20.
Aceasta clasificare, valabila si in ziua de azi, nu face decat sa confirme ierarhia calitativa ilustrata de diferentele mari de pret practicate de piata mondiala de-a lungul timpului.
La nivel global, 2019 a fost cel mai cald an inregistrat. In Franța, temperatura medie a fost de 13,7 °C, cu 1,1 °C pana la 1,2 °C mai mare decat de obicei. In Margaux, iarna anului 2019 a fost blanda, cu 1 pana la 2 grade peste mediile ultimilor 30 de ani, cu ploi limitate (30 mm mai putin decat mediile de 30 de ani) si doar trei zile de inghet.
Primavara a fost, de asemenea, blanda, iar temperaturile au fost aproape normale pentru sezon, cu precipitatii abundente la sfarsitul lunii aprilie si din nou intre 5 si 18 iunie.
Doar unele parcele mai vechi de Merlot prezentau unele semne de culoare. Ploaia, care risca sa provoace focare ocazionale de mucegai, nu a avut niciun impact sanitar, iar podgoriile au ramas intr-o stare foarte buna pe tot parcursul anului.
Vara a fost in contrast puternic cu primavara ploioasa. Au predominat conditiile anticiclonice si doar 64 mm de ploaie au cazut intre 21 iunie si 21 septembrie. Totusi, vara anului 2019 va fi cel mai bine amintita pentru doua valuri de caldura ce au avut loc la sfarsitul lunii iunie si apoi din 22 pana pe 24 iulie, cand temperatura a culminat la 39,9°C in Margaux!
Tulburarea meteorologica dintre 22 si 29 septembrie nu a afectat starea de sanatate a strugurilor si le-a permis sa se coaca mai incet, in conditii mai putin agresive pentru vita de vie, pastrand mai bine nivelul de aciditate, cu un nivel de alcool in cele din urma nu prea ridicat.
Strugurii culesi intre sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie au beneficiat de concentratia dezvoltata dupa verandare (5-10 august), fara a fi afectati semnificativ de usoara diluare datorata ploii.
Recoltarea s-a incheiat pe 10 octombrie.
Ca si fapt divers, o sticla de Chateau Margaux din 1787 detine recordul ca cea mai scumpa butelie de vin sparta vreodata, a fost asigurata la 225.000 de dolari.