Descriere PERE VENTURA Tresor Anniversary Gran Reserva Brut 2018 DO Cava
TRESOR ANNIVERSARY este un Cava cu profil clasic, un cupaj traditional care a suferit o invechire nobila de peste 3 ani si jumatate, rezultand un Cava deosebit de matur si complex. TRESOR ANNIVERSARY echilibreaza prospetimea cu atributele si complexitatea unei invechiri indelungate.
- Culoarea aurie intensa, vinul degaja un perlaj fin si persistent, bine integrat, curat si luminos.
- La nas este intens aromatic, surprinzand prin complexitatea sa olfactiva,
- Note de paine prajita datorate invechirii indelungate,
- Note de cacao, care dau trecere la fructele albe coapte.
- Gustul este o extensie organoleptica a bogatiei sale aromatice:
- O gama larga de arome, de la floare de salcam la note de fructe uscate, caramel si produse de patiserie.
- Se dezvaluie a fi somptuos, proaspat, larg si bogat in nuante.
- Carbon crocant, citrice si cacao.
- Finalul este intens si persistent, usor proaspat, cu o nota de amaraciune.
TRESOR ANNIVERSARY se remarca, mai ales, prin eleganta, complexitatea si integrarea carbonica excelenta.
Origine
- DO Cava, Penedes, Catalonia, Spania.
Prospetimea, corpul si complexitatea TRESOR ANNIVERSARY GRAN RESERVA sunt rezultatul unei combinatii reusite de struguri din diferite vii, de la altitudini diferite.
- Macabeo provine din cele mai bune parcele, situate la mica distanta si altitudine de Marea Mediterana,
- Situate in zonele de coasta si litorale ale Garrafului.
- Xarel-lo este obtinut dintr-o selectie de struguri din diferite parcele situate in Can Bas Domini Vinícola, Penedesul central.
- Parellada este cultivata in lantul muntos de pe coasta, unde solul si clima faciliteaza o coacere mai lenta si mai tarzie.
Cupaj 40% Xarel·lo, 40% Macabeu, 20% Parellada.
Vinificatie
- Vinificat din soiurile traditionale din Penedès:
- Xarel-lo ii confera corp, structura, si capacitatea de invechire,
- Macabeo, finete si prospetime,
- si Parellada, prietenie, parfum si eleganta.
- Cele 3 soiuri sunt vinificate separat.
- Strugurii sunt presati foarte usor pentru a obtine cel mai bun must liber.
- Presat dupa principiul sistemului cremant, struguri intregi si extractie de 52%.
- Fermentat in rezervoare de otel inoxidabil la temperatura controlata (15 - 16 °C).
- A doua fermentare are loc in sticla conform cu metoda traditionala.
Maturat minimum 40 de luni pe drojdie.
- Presiune: 4,8 bari.
- Aciditate totala (t.a.): 5,7 g/l.
- Zahar rezidual / Brut: 5 g/l.
Recomandat a se servi racit la 10 - 12 °C pentru ca aromele invechirii indelungate sa iasa cu adevarat in evidenta.