Descriere PERE VENTURA Tresor On The Rocks Ice Rose DO Cava
Tresor on The Rocks Rose si White resprezinta un duo de Cave create pentru a fi savurate cu gheata, sub forma de cocktail. Si aceste doua vinuri pastreaza esenta cavelor Pere Ventura, bazate pe soiuri traditionale si autohtone.
Tresor Rosé on the Rocks este o reinterpretare a Cava-ului Trepat, element central pentru obtinerea unui cava usor, proaspat, dar elegant, fructat si cu o aciditate surprinzatoare. Un cava care te invita sa personalizi experienta cava, prin aportul de ingrediente suplimentare sugerate de vinificatorul propriu al lui Pere Ventura, Sebastián Galimany.
- Culoare roz trandafiriu,
- Nasul aminteste de arome intense de fructe rosii si citrice precum rodie, coacaze si capsuni salbatice,
- Cu note tropicale timide de fructe precum fructul pasiunii.
- Fructele rosii se exprima in palat cu toata complexitatea lor, arome dulci care nu sunt obositoare intrucat sunt perfect integrate su prospetimea si aaciditatea vinului.
Origine
- DO Cava, Conca de Barberà, Catalonia, Spania.
- Podgorii din Conca de Barberà dedicate soiului de struguri Trepat.
- Altitudini cuprinse intre 350 si 600 de metri, orientare sudica.
- Soluri predominant calcaroase, sarace in materie organica.
- Varsta medie a vitei de vie: 20 de ani.
- Densitatea de plantare pe fiecare parcela nu depaseste 2.500 de vite de vie/hectar.
- Recoltarea se face manual cu randamente de sub 10.000 kg/ha.
Varietal - 100% Trepat.
Varietatea de struguri Trepat este un soi autohton, cultivat exclusiv in nordul Spaniei.
Vinificatie
- Vinificare rose prin metoda saignée,
- Mustul si cojile sunt macerate timp de 12 - 18 ore la 12-14 °C,
- Pentru a extrage culoarea caracteristica si a scoate in evidenta aromele strugurilor.
- Fermentat la o temperatura controlata (15-17 °C) in cuve din otel inoxidabil.
- A doua fermentatie cu drojdii selectate se realizeaza respectand metoda traditionala.
- "Lichiorul de expeditie" rotunjeste buchetul si confera Cavei dulceata caracteristica.
- Maturat 12 - 15 luni pe drojdie.
Recomandat a se servi racit la 6 - 8 °C pentru a-i savura la maximum prospetimea si aromele fructate.