Descriere PERE VENTURA Vintage Brut 2016 DO Cava
Cu totul modern, VINTAGE GRAN RESERVA BRUT reprezinta un echilibru intre contemporan si clasic. Acesta este un cava cu gust international care uneste corpul si structura Xarel·lo cu calitatile florale si fructate ale Chardonnay.
- Culoare pai cu reflexe aurii, perlaj fin, persistent si bine integrat,
- Surprinzator de puternic la nas si foarte expresiv.
- Se evidentiaza aromele de flori si fructe galbene,
- Combinate cu note erbacee si anason precum feniculul, caracteristic soiului de struguri Xarel·lo.
- Cremos la gust, note de produse de patiserie si un final varietal de migdale amare.
VINTAGE BRUT este un cava gastronomic elegant si cremos, corpolent si de durata, cu o expresie bogata si un caracter rafinat.
Origine
- DO Cava, Penedes, Catalonia, Spania.
- Podgoriile El Serral si L`Oreneta, zona centrala a Penedes.
- Vita de vie veche, plantata la o altitudine medie de 220 de metri.
- Soluri adanci si usor calcaroase.
- Randamente scazute: ~ 5.000 kg/ha pentru Chardonnay si 8.000 kg/ha pentru Xarel·lo.
Cupaj 60% Xarel·lo - 40% Chardonnay.
Vinificatie
- Struguri recoltati manual cu selectie in vie si la crama.
- Cele doua soiuri sunt vinificate separat.
- Odata ce strugurii ajung la crama sunt pastrati timp de 24 de ore in camera rece, la 12 °C, pentru a spori aroma de profil a vinului rezultat.
- Presarea strugurilor se realizeaza cu ciorchine intr-o presa cu membrana la maximum 0,5 bari.
- Fractia de presare a sucului de curgere libera este de 52%, conform „sistem Crêmant”.
- Decantat static timp de 24h.
- Fermentat spontan cu drojdii indigene, la o temperatura controlata de 15 ºC.
- A doua fermentatie si invechirea pe drojdie au loc in aceeasi sticla urmand Metoda Traditionala.
Maturat minim 43 de luni pe drojdii.
- Presiune: 5 bari.
- Aciditate totala (t.a.): 5,7 g/l.
- Zahar rezidual / Brut: 4,5 g/l.
Recomandat a se servi racit la 10 - 12 °C.