Descriere PYROS Appellation Malbec Valle de Pedernal
Pyros Appellation Malbec este un vin in care gasim aromele fructelor proaspete de padure si o complexitate delicata oferita de maturarea in stejar. Un vin matasos, proaspat, cu un final dulce si persistent.
- Intens, cu arome de cirese negre, condimente si violete.
- Vinul are o aderenta uimitoare, dar cu taninuri matasoase,
- Condus de o mineralitate interesanta preluata din unicitatea terenului si arome de mure si cirese proaspete.
Origine
- Valea Pedernal / Valle de Pedernal, San Juan, Argentina.
- Un canion adanc si izolat situat la poalele Muntilor Anzi din provincia San Juan.
- Valea Pedernal este situata la sud-vest de provincia San Juan, la ~ 80 km de orasul San Juan.
Pyros Wines este un proiect condus de terroir, creat cu scopul de a pozitiona Valea Pedernal in varful viticulturii argentiniene, prin solurile sale distinctive si altitudinile mari.
Valea Pedernal este situata la sud-vest de provincia San Juan, la ~ 80 km de orasul San Juan.
- Mai multe lanturi muntoase au adus la suprafata aici diverse tipuri de sol, in special calcar.
- Regiunea are altitudini extrem de mari, cu o medie de 1.400 m fiind marginita de lantul muntos argentinian „Cordillera Oriental” si de Anzi.
- Clima rece, desertica si altitudinile mari au ca rezultat variatii de temperatura foarte mari:
- Se prelungeste perioada de coacere,
- Pielitele stugurilor devin mai groase,
- Rezulta o dezvoltare fenolica mai accentuata.
Aceste conditii au ca rezultat vinuri de o culoare mai intensa, arome expresive, structura tanica buna si aciditate naturala ridicata.
Acest vin provine din diferite percele si reprezinta cel mai clasic Malbec din Pedernal.
Vin vartietal: 100% Malbec.
Vinificare
- Recoltat manual la sfarsitul lunii martie, de obicei in timpul noptii sau la rasaritul soarelui,
- Pentru a evita oxidarea si pentru a pastra aromele primare.
- Strugurii sunt prefermentati imediat la o temperatura controlata de ~ 10 °C timp de 72 de ore.
- Urmeaza fermentatia primara timp de 10 zile, atat cu drojdii inoculate, cat si cu drojdii native,
- Macerare post-fermentativa timp de 6 zile.
- 80% din vin este maturat 12 luni in butoaie de stejar francez si american de 2, 3 si 4 ani,
- Restul de 20% maturat in otel inoxidabil,
- La final vinul este tinut si in sticla minimum 6 luni inainte de lansare.
Note & Critici
- Wine Spectator - 93
- Vinous - 93
- Robert Parker`s Wine Advocate - 90